lördag 14 april 2012

De är livstidsdömda mördare, och de får blogga fritt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14656283.ab

De är livstidsdömda mördare, och de får blogga fritt.
I lagen väger rätten att uttrycka sig tyngre än brottsoffrens upplevelse.
Men för mördade Helles lillasyster, Olles föräldrar och Heléns mamma är det en dubbel kränkning att konfronteras med förövarnas ord om sjukdomar, diagnoser och vård.


Vi behöver ett samhälle som står upp för anhöriga o offer . Tyvärr tror jag att vi som är anhöriga måste ta den striden själva och trycka på politiker och belysa i media så att vi får mera forskning kring våra behov för det verkar som att det måste finnas forskning fast det är helt självklara svar som väntar.
Som det ser ut i dag så får vi vara med i rättsallen men då förväntas vi sitta tysta o vara åklagarens bevisning .Sen förväntas vi acseptera att kriminalvården har alla rättigheter att stötta mördarna o rehabliterningen av mördaren är viktigare än att ge anhöriga lugn o ro .Vi kan inte heller förvänta oss få den information vi behöver o vi måste själva söka om besöksförbud .Vill vi ha hjälp med något kring information eller det juridiska kring fallet eller mördaren så får vi själva betala o leta fram hur vi ska bete oss . Det finns en brottsoffermyndighet men det hjälper bara till med det administrativa och ev information om skadestånd o rättegången och dom delar ut pengar till föreningar o forskning . Vi skulle haft en avdelning på BROM dom hjälpte offrens med juridiken ekonomi överklagan besöksförbud rehabilitering mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar