tisdag 17 april 2012

Breivik visar samma betende som dom flesta mördare

Breivik gråter när det handlar om hans egen propaganda den som mördade min dotter visade ledsna känslor när han beskrev hur han inte orkade äta upp sin pizza för han var så stressad av att Engla låg död i hans baklucka samma narcissistiska betende .Dom har ingen empati efter som det i deras världs bild är dom som har rätten att bestämma som här över andras liv o död utifrån vad dom tycker är rätt och har rätten att göra för att uppnå sin önskan.
Jag har pratat med många anhöriga till mördade och det är vanligt att mördare som dödar okända o i flera fall även om dom mördat sin anhöriga kan sitta helt så kallat kall dvs utan empati för offer o anhöriga antagligen pg av denna perssonlighets störning Om dom har mördat i en aggression och inte kan behärska sin ilska kan det te sig mera empatiskt men det är mer ovanligt än vanligt av vad jag har hört från anhöriga.
Klart att det finns andra perssonlighets störningar som gör att man tar sig friheten att ta en annans människas liv Att man har en perssonlighets störning betyder inte att man inte kan ta ansvar för sina handlingar o dom flesta narcisster skulle aldrig mörda.
Att jag skriver om det här idag är för att det är så många tankar i media kring hur Breivik var i rätten i går .Jag skulle ha varit mera förvånad om han var på något annat viss för även om han har en hemsk ideologi och mördat fruktans värt många så har han samma sorts betende som dom flesta mördare.


Från Wikipedia
Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, sitt stora behov av att befinna sig i centrum och brist på empati.

2 kommentarer:

  1. Det finns de som inte kan ta ansvar för sina handlingar. Jag tänker närmast på Mattias Flink som begick sitt brott i en psykos. En person som är psykotiskl vet inte vad den gör under tiden. Men det kanske krävs att du får en psykos för att du ska förstå det. Angående Breivik kan jag hålla med dig. Om de någon gång lyckas snickra om i hjärnkontoret på honom lär han inte vilja leva med tanke på det han har gjort.

    SvaraRadera
  2. Så borde det vara med alla som förstår vilka hemskheter dom begått när dom mördat ,vilken frisk persson skulle vilja leva med det ...

    SvaraRadera