måndag 7 februari 2011

Ska vi ha något som före bygger våld så borde man börja på sport arenorna för där ute i publiken sitter många barn o ungdomar som blir inspirerade till att våld är ok och något som är helt naturligt på sport arenan.

Ishockey
Jag sitter och tittar på en hockey match i en vanlig småstad i Dalarna.
I mellan åt när det är schyst spel så är det riktigt spännande och roligt att titta på men så helt plötsligt rycker några spelar i hopp . Hjälmar far av och fyra av spelarna slår med knytnävarna mot varandras huvuden, domarna försöker skingra slagskämparna och efter någon minut så börjar spelet igen slags kämparna sitter utvisade i två minuter sen in på planen igen. Det blir många finna räddningar och några mål nu står det 2-1 till hemma laget . Matchen rusar på snabba skär mot mål bra passningar och så slagsmål igen en spelare står på knä den andra har hals grep och riktar så många slag som möjligt mot huvudet som nu har hjälmen kvar fyra till spelare hytter med armarna och riktar slag mot varandra medan dom skriker ,domarna försöker få ordning på spelarna 2 st domare som försöker hålla tillbaka 6 spelare medan dom andra spelarna tittar på och knuffar lite här och där för att hejda sina lagspelare.  På läktaren där jag sitter finns många barn jag räknar till 25 st mellan 4 -12 år +många tonåringar . Ett barn säger men pappa gör det ont när dom slås , pappa muttrar att det var rätt åt han . Några flickor bredvid mig diskuterar slagen och vem som är starkast och undrar om det blöder, ska dom sys ?
Matchen börjar igen slags kämparna sitter i utvisningsbåset två minuter, Det blir mål och ett till bråk där på andra sidan jag ser inte vilka som slås eller hur slagen riktas men jag hör ett barn säga ge dom bara kom igen ni är bäst ,så igen utvisning och så match målvakten fångar pucken och en spelare från motståndare laget kör rått över målvakten som blir liggande ett tag han får hjälp av en kvinna med sjukvårds låda snart är han på benen igen och matchen spelas men efter några minuter vart en spelare förband och slog en annan spelar hårt i magen med klubban ,domaren såg inte spelaren blir liggande på isen medan matchen fortsätter pojken bakom mig säger pappa såg du han körde klubban rätt i magen på han , pappan ja det är så i hockey, pojken frågar gör det ont pappa svarar inte han tittar på matchen .
Tonåringarna jublar när det smäller och smockorna viner några gnäller på domarna eller på enskilda spelare , några sitter och pratar om jobbet  och vad dom ska göra i helgen. Jag börjar känna mig irriterad kan inte pappa ta ansvar för sin son som nu upplevt ett hemskt slagsmål , var är flickornas föräldrar ska dom verkligen sitta själva och se på sådant över våld ,varför kan man inte få se en hockey match utan misshandel ? Ska vi staten lägga pengar på att sponsra idrotter utan att kräva att dom är våldsfria utan misshandels scener? Stäng av dom som inte kan spela hockey utan att slås!