torsdag 10 februari 2011

Efterlyst om bevisprovokation

Klart vi ska ha bevisprovokation !. jag tycke att om man varit med och gömt eller vet vad en död kropp( griftefrids brott) finns och inte berättar det ,så ska det bedömas som ett mycket grov brott " minst 15 år" .Sveriges mes lagar räcker inte! sätt brottsoffrens bästa före brottslingarnas ! 

 

2 kommentarer:

 1. tror de måste finnas defenitioner, har man varit med och gömt död kropp är en sak. Och vet man vart död kropp är fast inte talar om det är en annan. Tyvärr finns det nivåer på allt om en person själv är under hot och vi säger är barn till den som dödat och gömt personen kropp, barnet är 16-17 år och vågar inte tala om att den vet vart individen är begraven, om vi lägger till att det är mamman som mördat låsas pappa som misshandlat mamman under massa år. hm hur ska vi se det,16-17 åringen kan ju dömas till fängelse, 15 år fängelse för inte vågat eller velat berätta? De finns massa liknande fall. När jag satt som nämdeman i Tingsrätten fans det massa nivåer, nyanser och ibland hade jag velat att man tittat på hela bilden.Lagar är svåra saker. Men jag håller med i sak att våra lagar i Sverige vid alvarliga brott är totalt för låga.

  SvaraRadera
 2. katherin
  jag håller med om att det behövs en definition. Men även barn som varit med om sådan hemskheter o är rädda kan ha hjälp av att dom vet att lagen kräver att dom måste berätta ,givet viss så ska dessa barn inte ha straffen men det står rätt klart att dom behöver hjälp.
  även i andra kriminella sammanhang kan det vara lättare att berätta om man vet att lagen kräver det.
  frid C

  SvaraRadera