måndag 24 januari 2011

Svar från Åklagare ???

Ringde upp Åklagaren och frågade varför det dröjer med svaret och rapporten ang det försvunna papperet i Pernilla utredningen. Påpekade att det är jobbigt för mig att gå och vänta(även om jag känner mig helt säker på svaret dvs: att dom inte kan hitta någon skyldig). Men det betyder ju då att jag vill ha svar på om dom titta närmare på resten av ansvarsbitarna om ev brottslighet ang polis missen för det är så att om en åklagare granskar ett ev brott i en utredning  så ska dom även titta på närliggande ev brott i samma utredning och det är något som jag vill att staten tittar vidare på dvs om det finns brott bakom dom olika försummelserna som dala polisen gjort sig skyldig till.  Rikspolisstyrelsen har inte hitta det, jag vill ändå att jurister och ev domstol gör den slutgiltiga bedömningen.
Ang polislagen och europarättsliga regler.  Om Åklagaren gör det så sliper jag gå in i en stämnings process för att få det utrett. 
 Åklagaren svarade att han inte hunnit satt sig ner med rapporten efter som han har så mycket papper och rättegångar som flyter och han kan inte lova när han kommer att hitta tiden att sätta sig ner och gå igenom rapporten innan han släpper den! Men att han ska försöka. Vist jag förstår att det inte är Åklagarens fel att han är överbelastad men jag tycker att det är dåligt att det ska ta sådan tid nu har dom jobbat med det här sedan ... jag mins inte ens.Känner i alla fall inte att det är prioriterat.
Så Christian om du läser det här som jag tror att du gör, så vet du redan nu vad jag vill..

2 kommentarer:

 1. Jag hejar på dig!
  Vi behöver en polis som fungerar bättre.
  Du är värd all heder som slåss för det.
  Och du är fantastiskt stark!

  Kram från Karin

  SvaraRadera