tisdag 11 januari 2011

Leva med mord

På Tisadgar kl 21,00 på tv fakta visas ett program som heter Leva med mord.
Jag tycker att det är väldigt värde fullt att se på. Jag känner igen så många känslor och tankar och får olika aha upplevelser och jag undra varför vi på 2000-talet inte har ett rehabiliterings program för dom som lever med mord ? varför finns det ingen som talar om att dom här programmen finns eller ordnar med professionel rehabilitering och träffar för dom som lever med mord så att man kan få hjälp av dom med erfarenhet att förstå vad som händer i sig själv och allt anat som man kan behöva efter en kris reaktion.  Jag kan lova att det skulle underlätta sorge prosesen för väldigt många.
Jag har träffat och pratat med en del som lever sen längre än jag som anhörig till mördad men det skulle behövas mer organiserat med professionella vid sidan .Rav riksförbundet för anhöriga till vålds dödade finns och det är bra att dom kämpar för dom viktiga frågorna och att de finns ett forum. Men dom anhöriga förtjänar mer respekt från samhället med professionalism forskning och pengar till rehabilitering .
I dag lägs alla resurser på mördaren som bestämmer att någon annan människa ska dö och ofta på ett hänsynslöst grymt sätt.

Ev kan anhöriga få gå på vuxen psyk som inte vet vilka behoven är eller inte har dom resurser som vi behöver eller så kan vi få några vita piller.
 

2 kommentarer:

 1. hittat hit via en slump...

  Känner fortfarande sån stor sorg när jag tänker på Engla.
  Jag och mina vänner var några av alla som slöt upp och letade.

  Som mor kan jag inte ens tänka mig in i din situation, vet inte ens vad jag ska säga.

  Har dock gått igeon en del själv de senaste åren i min mammaroll, att ens barn far illa är det smärtsammaste som finns.

  Skickar en stor varm kram

  SvaraRadera