lördag 30 juli 2011

Det disukteras redan om rättegången

Redan nu börjar media spekulera om rättegången ,ska den vara öppen eller stängd ?
Mördaren har redan fått utt sitt budskap så vad mer finns det att hämta där ?
Men en sak som kan tala för en stängd rättegång är skyddet för dom anhöriga. Mördaren skulle kunna berätta om hemska handlingar och syner om offrens kamp mm. Dom anhöriga som väljer att få veta ska naturligt vis få veta för det är en viktig men tung pusselbit i bearbetningen ,samtidigt så behöver media behandla informationen försiktigt för det är inte alla som vill veta. Det är inte alla små syskon kusiner mm som klarar av att ta inn informationen och när den väl är offentlig så hittar dom den även om dom inte ska eller vill så dras man lätt till den, även om man vet att man inte ska! Här är det många unga offer säkerligen många med yngre syskon mm en tonåring klara offta inte att ta till sig det hemska men ändå så letar dom igenom media kanalllerna efter information och det blir inge bra!. Låt föräldrar och profisonela ta ansvaret för den delen och inte media.
Det gäller även alla inblandades berättelser om det hemska dom varit med om. Media snälla skriv inte det värsta och tyngsta utan låt den informationen komma från rätt håll i rätt tid till alla anhöriga .

Media är en suverän kanal för information och nyheter, tyvärr så är det även ett vinst intresse och att vara först och mest spänande .Jag förstår att det är svårt att göra avvägningar som är bra för alla, här gynas almänheten som inte är direkt berörd av all information även till viss del den hemska för att kunna ta in och förstå men det kan lätt missgyna dom anhöriga och deras bearbetning.

Frid Carina

//www.aftonbladet.se/debatt/article

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar