torsdag 5 maj 2011

Alkohollagen

Kan bara le åt hur snurrigt det är när jag läser alkohol lagen.
Man får servera endast kall mat om råvaran är förädlad men man måste ha en restaurangspis...
För det första varför måste man ha en restaurang spis när man bara ska servera kall mat och för det andra var går gränsen för när man har förädlat råvaran, räcker det med att krydda den och montera råvaran tillsammans med andra råvaror ? :)
Man får inte marknads föra alkohol så att man lockar folk att dricka samtidigt så kostar det massor att bara ansöka om serveringstillstånd ev gå utbildning, tillsynings avgifter mm Det vore väll bättre om det inte var så dyrt för då behöver man inte försöka tjäna in dom pengarna på att sälja alkoholen...För det är väl även meningen att mindre ställen ska kunna servera alkohol.
Alkohol lagen är tillför att försvåra så att inte det blir så många som serverar alkohol och med det så blir det mindre skadeverkningar i samhället vilket om det fungerar vore bra ,jag undrar då har dom som verkligen har problem med alkohol råd att gå på serverings ställen och dricka eller är det hembränning och blig sprit från utlandet som borde regleras med större resurser istället eller varför inte en bättre vård för dom som har det jobbigt med alkohol konsumtionen . Det finns ju alltid dom som blir våldsamma av alkohol när dom är på krogen mm men jag tror ändå på att tydligare straff med vård vore bättre än att straffa dom som sköter sig med förbud och krångliga regler.     

3 kommentarer:

  1. Jag fattar inte hur man överhuvudtaget får i sig spriten. Det är ju så äckligt och starkt.

    SvaraRadera
  2. Ringde och pratade med dom som har handom allt detta fhi.
    Japp man ska ha en restaurang spis om man har kall mat, men om man har en vanlig spis och lagar mat till serveringen på den så går det bra att ha en vanlig .
    Hmm tänker jag alltså om man lagar restaurang mat på en vanlig spis så blir det en restaurang spis ...:) och lagar du cafe mat så blir det en café spis ...:) roligt i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Min handläggare är inte riktigt lika krånglig i alla fall ,lite mer sunt förnuft fast han säger inte som det står i alkohollagen det är tydligen upp till handläggarna att tolka lagen ...

    SvaraRadera