torsdag 28 oktober 2010

Till media

Hej
Vill bara vara säker på att informationen om att Åklagarens rapport ang att Dala polisen försökt dölja sitt misstag att inte kolla upp Anders Eklund i tid nu är klar och jag hoppas att ni som jobbar inom media uppmärksammar det, så att vi får ett sanningsenlig bedömning.
 Svenskarna har inte ett stort förtroende för rättsväsendet helst när det gäller ev myndigheters misstag, inte jag heller... som har märkt att om inte media ligger på så smygs det och man kommer fram till att inga fel begåtts.Jag har överklagat i alla instanser ang att få en utredning ang ärendet men fick Nej överallt. Rikspolisstyrelsen tog ändå upp det och gjorde en mycket bra granskning och anmälan. Jag vet att ni tycker att det här fallet inte är aktuellt och inte har ett större nyhetsvärde därför så skriver jag till er och hoppas att ni ändå kan se allmänintresset i att få en rättvisbedömning av det inträffade.Dala polisen fick 3 månader efter mordet av Pernilla en lista av riksmord kommissionen med namn på personer som skulle kollas upp i spaningen efter Pernillas mördare.
Anders Eklund stod som 3 person ,listan blev aldrig använd ! Här har riksmord gjort ett jobb och tagit fram namn som passar profilen. Jag tycker att riksmord borde ha kollat så att Dala polisen kollat upp den även om det antagligen varit själv klart för riksmord att dala polisen gjort det.
Nov 2006 kom ett specifikt tips om Anders Eklund till polisen, AE  passar helt gärningsmana profilen på pernillas mördare men ingen prioritering att kontrollera AE gjordes .
Att observera här är att 2004 så riktade jo kritik mot dala polisen att man i framtiden vill se att dala polisen lägger tillräckliga resurser för att kunna följa upp tips och uppslag i ärendet.
Länspolis mästaren har sagt att det är svårt för en liten organisation som dala polisen är att vara uthålliga, vad jag kan se så handlar det här inte om att vara uthållig det handlade om att följa upp riksmords lista 3 månader efter mordet då hade AE suttit i fängelse för mord redan några månader efter mordet av Pernilla eller om man följt upp och prioriterat tipset 2006 så hade AE suttit i fängelse 1½ år innan Engla mördades.
Självklart mycket pinsamt för den som var ansvarig för utredningen antingen ansvarig polis eller ev åklagare och min gissning som dom flesta tror är att den personen städat bort Anders Eklund ur förundersöknings papperna för att slippa en sådan själv klar pinsam sanning när det uppdagades vem mördaren var. Den personen kommer kanske att klara sig i alla fall det beror på Åklagarens kommande rapport som tack vare att rikspolisstyrelsen (Leif GW persson ) gjorde en granskning och anmälan. Hade inte dom gjort det så hade det inte ens uppdagas efter som vi fick nej till granskning av alla andra åklagar instanser och efter som det inte varit upp till granskning så fick jag inte ut utredningen för att själv gå igenom den.   

Vill även här påpeka att jk gjort en bedömning att vi inte är berättigade till skadestånd efter som det inte finns ett orsaks sammanband mellan polisens misstag och Englas död!!!
Hoppas att dom tittar närmare på det !

För dom som vill vet hur vi hade det och hur gångarna med överklaganden mm har gått till så finns boken Älskade Engla du saknas oss -polis myndigheter och media.  ( säljs till självkostnads pris )

2 kommentarer:

 1. Hej Carina. Jag skulle gärna vilja citera det inlägget, nästan i dess helhet och kombinera det med de tankar de framkallar hos mig. Vill bara bara vet du tycker det är okej. Jag skullei så fall skriva det här:http://suspicio.wordpress.com/

  Vi är några som ibland skriver inlägg av skiftande karaktär. Men vi utgår alltid ur brottsoffrens perspektiv.Den regeln tummar vi inte på eftersom det för dessa vi driver bloggen.

  Svara gärna här om det här okej eller dom väljer att avstå eftersom vi kommer länka hit. Vi har 200-300 läsare om dagen. Du får gärna svara på vår egen blogg också.

  Tycker du är starkt och beundransvärt och så nu detta med polisens miss och de vägrar erkänna att den kan ha bidragit till Englas död.

  mvh
  KIM

  P.S Vi har skrivit några artiklar om svenskarna låga förtroende för svenskt rättsväsende. Vill även tillägga att är helt obundna. Inte knutet till någon organisastion och inget parti. Vi står helt fria från yttre påverkan.

  SvaraRadera
 2. Hej Kim du är välkommen att citera o länka.
  Tillsammans är vi starka
  frid o kärlek Carina

  SvaraRadera