tisdag 19 oktober 2010

Svt Debbat ang Möraren Jackie Arklön

 Jacki Arklöv före detta kriminella obs! ordet kriminell finns alltid kvar i deras arkiv, det går inte att ändra det som varit, går det ens att sona och vem bestämmer i sådan fall när det är sonat?
Staten har ingen egen känsla och ingen respekt för offren när dom låter mördare bli fria,: Mördare ska inte ha rätt till en andra eller tredje skans för det har inte deras offer, konsekvenserna av ett brott behöver vara relevant och rättvist .Vi får ett samhälle där anhöriga till mördade går omkring med en stor frustration och mår dåligt hela livet och det blir sämre av att veta att mördaren ev kommer ut eller har kommit ut . Det blir ca 100 pers mördade varje år och dessa har många anhöriga och på 20 år så blir det väldigt många frustrerade tickande bomber...
Varför tror vissa att det går att förlåta allt? Det ligger status i att det är så en god människa ska göra ,vi har fått inpräntat i oss att det är den enda vägen till inre frid och kärlek i världen! Nej det ligger så mycket mer i att bli en fri och kärleksfull människa på jorden tex att våga känna, att väga stå upp för det som är viktigt, att våga säga nej mm,. Förlåta är fint när det är på riktigt och först då gör det någon skillnad .Att förlåta en okänd mördare tror jag inte är möjligt att göra på riktigt och staten kan då verkligen inte förlåta en mördare då är det verkligen inte på riktigt!Kanske kan anhöriga till mördade förlåta om det är någon dom känner eller om det varit dråp(olycka eller oplanerat) om dom kan det så tycker jag att det ska vara upp till dom om mördaren ska bli fri  .  Förlåta det får en ev gud göra i himmelen här på jorden så behöver vi få människor att förstå att det finns konsekvenser av våra gärningar och alla går inte att förlåta.  
Om en anhörig till mördad skulle kunna nå till att förlåta så borde det vara samma status på att den som om den som bestämt att någon annan inte ska få leva tar sitt eget liv eller ser att det enda rättvisa är att sitta riktig livs tid ,då har båda parter vissat sin sanna förståelse inför brottsling och offer!  
Ett argument inom kriminal vården är att det är viktigt att ge mördarna en tid så dom vet när dom blir fria , Det är faktiskt lika viktigt för dom anhöriga till mördade att få veta och givet viss så ska det vara riktigt livs tid då vet alla vad som gäller och dom anhöriga behöver inte oroa sig för när mördaren ska komma ut. Offrena borde vara dom som är viktigast men samhället vissar bara brottslingarna respekt och pissar på oss anhöriga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar