tisdag 19 oktober 2010

Mailat till några politiker ...


Utförsäkrad vilket betyder att jag inte får sjukpenning av försäkrings kassan, fast jag har  läkar intyg på att jag har behov av heltids sjukskrivning. Jag behöver fortsätta att rehabilitera mig ! vilket i säg är dåligt efter som det inte finns någon rehabiliterings plan framtagen för min mål grupp som är anhöriga till vålds dödade. Jag får gå till psykolog och rörelse terapin vilka har bra o förstående personal som absolut vill mitt bästa. Samtidigt så vet vi inte vad som är mitt bästa och det som jag tror skulle vara mitt bästa finns inte att tillgå. Jag har under hela sjukskrivningstiden haft enormt stress påslag och försäkringskassans piska som ständigt vinner gör det bara sämre.
Ytterligare konsekvenser av att bli utförsäkrad är att jag riskerar att få börja betala på min pensions försäkring som under sjukskrivnings perioden är betalnings fri och som även betalar ut en del på sjukförsäkringen ca 800 kr i månaden kan bli indragen, det kommer att göras en individuell bedömning från mitt försäkrings bolag som är mycket mer humana än många andra bolag som säger nej direkt du inte får sjukpenning från försäkrings kassan.  
En ytterligare konsekvens är att jag har rätt till ersättning från mördaren ang utebliven inkomst pg av brottet, något som går igenom brottsoffer myndigheten.
Jag fick till svars från brom att
I regel krävs dock att man är sjukskriven och att sjukskrivningen är godkänd av Försäkringskassan för att ersättning ska kunna lämnas. Det är emellertid inte uteslutet att ersättning ändå kan lämnas i ditt fall. Jag tycker att du bör söka ersättning så att vi får göra en formell prövning.
 Det låter lovande antagligen för att vårat fall är känt vilket då inte gäller alla våldsdödade .
Det känns jobbigt och det blir oroligt när man inte vet vad som gäller.
Min känsla efter tiden då min dotter blev brutalt mördad har varit väldigt otrygg vilket till stor del beror på att kroppen är extremt känslig för stress minsta lilla blir väldigt stort o otryggt.
Jag önskar av er politiker att ni ger anhöriga till våldsdödade bättre respekt genom att ta fram en rehabiliterings plan för mål gruppen, höja skade ståndet, ge anhöriga rätt till målsägare biträde till man klarat av allt som man anser sig behöva gentemot myndigheter.  Anpassa försäkrings kassans regler så att det fungerar gentemot försäkringsbolag och brottsoffer myndigheten.

2 kommentarer:

  1. Som grädde på moset så ringde arbets förmedlingen och sa att dom hade en tid hos arbetsförmedlingens psykolog först i dec ?!

    SvaraRadera
  2. Skriver i fel post, fel ställe men... Jag har ofta tänkt på dej sedan det hemska hände, hur kan man som mamma klara det som hände, klara svensk sk. rättvisa som behandlar kräket som gjorde det med silkesvantar, det fyller mej med sådan vrede. Om jag tänker... om det varit jag, om det varit mitt barn, skulle jag klara av det, vad skulle jag tänka, känna, tycka om "rättvisan" efteråt. Jag skulle inte klara det, jag skulle inte vara en god medborgare, jag skulle bida min tid och så fort kräket kom ut på sin permission utan bevakning så skulle jag göra processen kort och om det sedan skulle innebära att jag själv blev inburad för resten av mitt liv, so be it, mitt liv skulle i alla fall inte ha någon mening om mitt barn rycktes bort av ett monster till människa, de hade varit värt det. Den enda rättvisa jag skulle kunna acceptera är att den personens liv också var slut, inlåst på livstid utan permissioner förutom att se himlen i en rastgård men någon sådan rättvisa finns inte i Sverige. Att ta en annan människas liv, speciellt ett barns, anser jag vara det samma som att förbruka sina mänskliga rättigheter i och med att personen bestämt sej för att avgöra om en person får leva eller inte, varför ska sen sådan person ha rättigheter, de är förbrukade, de ska enbart vara tacksam för att han/hon själv får ha kvar sitt liv.

    Du är 100 gånger starkare än vad jag någonsin skulle kunna vara.

    SvaraRadera