torsdag 9 september 2010

Manliga Gynekologer

Vill inte kvinnor helst ha kvinnor som gynekologer ? Den frågan ställde jag till en manlig gynekolog här om dagen och jag fick en känsla av att han blev väldigt stöt ,istället för att trevligt möta upp med ett försåtligt och lugnande svar så sa han bara att det ska vara jämlikhet i vården och att det även finns kvinnliga urologer för män mer hade han inte tid att prata om det!
Kan lugnt säga att vi som var där verkligen hade behövt ett bättre svar eller finns det inget?
jag tycker faktiskt att det borde vara själv klart att man får välja en kvinnlig gynekolog och om det inte finns så borde det vara själv klart att ge information om det !
Varför ska det ses som själv klart att kvinnor/ flickor ska ha män som gynekologer och bara vara tacksam ?
Våga ifråga sätt och våga känna efter vad du vill och gör din röst hörd ,även hos gynekologen!

4 kommentarer:

  1. Du är så äckligt trångsynt, fördomsfull och egoistisk.
    /Du vet vem.

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte vem ! men det spelar ingen roll du är ändå alltid välkommen att ha din åsikter men det är inte ok med personliga kränkningar som denna ,fast jag släpper igenom den ändå för den är så fantastiskt löjlig. Tala istället om vad du tycker om frågeställningen !
    frid c

    SvaraRadera
  3. Jag förstår inte alls, givetvis blir läkaren stött av att du ifrågasätter varför han som man valt att utbilda sig till gynekolog. Ska man då ifrågasätta könet på den som operar hjärtat på en och säga att "nja du vet det här känns inte riktigt bra, du är ju man/kvinna" Det är ju en kränkning, när en gynekolog undersöker en är det ju precis som vilket undersökning som helst. Dessutom strävar vi väl efter ett jämnlikt samhälle, varför ska vi dela upp yrken baserat på man/kvinna ta den som är bäst lämpad för jobbet. Du kan även önska om att få en kvinnlig gynekolog om det känns bättre, men tänkt dig själv om du skulle bli ifrågasatt i ditt yrkesval utifrån ditt kön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog har man väll rätt att känna att könet är en speciel plats på kroppen som är extra känslig att få undersökt både för kvinnor o män. har du inge problem med det så ok men jag tycker att det ärbra att ha en viss intrigritet på det planet och att om det handlatr om mycket unga tjejer så är det änu viktigare att få känna så...Låt kvinnor som känner att dom inte vill ha en manlig gynekolog få vara fria att käna så !

      Radera