lördag 16 november 2013

Lite tankar från domslutet igår

God morgon alla bloggläsare
Ursäkta att jag inte han kommentera domen i går ser att många har varit in för att kolla .Först jobbade jag på herrgården sedan in till Falun och ta emot domen o direkt efter det hämta dottern för att hjälpa henne med allt innan hon åker på språkresa i två veckor och det är klart att det var viktigare att prioritera igår men nu ska jag försöka sätta er in i domen .

Enligt domslutet från hovrätten, om vi uppfattat rätt :  Här kan du läsa domen
http://domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Pressrum/Nyheter-och-pressmeddelanden/Svea-hovratt-har-idag-meddelat-dom-i-skadestandsmalet-mellan-Engla-Hoglunds-familj-och-staten-T-3967-13/

Vi har bevisat att det finns ett orsaksband mellan utredningsbristerna i P utredningen och Englas död och vårt ökande psykiska lidande när vi fick kännedom om bristerna i utredningen.

Det är också bevisat att det inte var oberäknelig följd att P gärningsman skulle begå nya sexualmord

det är också bevisat att polisen har underlåtit att följa ett antal normer som bla har till syfte att skydda allmänheten från fara tex pug (polisens metodstöd vid grova brott) och polislagen.

Hovrätten konstaterar vidare att det saknas rätt tillersättning för kränkning vid fel och försummelser vid myndighetsutövning ,vilket innebär att det saknas ett effektivt inhemskt rättsmedel. därför kan det finnas rätt att få ersättning från europadomstolen om alla förutsättningar är uppfyllda.

Nu kom hovrätten framtill att Det krävs en klart mycket tydligare hot situation mot just Engla för att ersättning skall kunna utgå .

Det jag undrar till HD är om det är rimligt att det ska vara så  ?eller om man kan tänka sig att det är polisen som ska bevisa att dom gjort allt som krävs enligt sina egna regelverk för att skydda allmänheten .Inte att det är den som blir drabbad som ska bevisa att det var förväntat att just den skulle bli drabbad, för själva hotet är mot hela allmänheten när polisen inte följer sina egna regelverk.
 

3 kommentarer:

  1. Har du samtyckt till att domen publiceras på domstolens webbplats? Jag noterar nämligen att du och dina familjemedlemmar står med med fullständiga personnummer och adressuppgifter. En domstol får inte lägga ut sådant på sin webbplats utan samtycke.

    SvaraRadera
  2. jag har samtyckt till att domen publiceras och trodde bara att våra namn skulle vara med ,tänkte inte på att person nr och adress skulle vara med ...Inte så smart av mig antar jag !

    SvaraRadera
  3. Jag blir arg och illa berörd när jag hör att du blir mordhotat (förmodligen av psykiskt sjuka personer, friska personer stöttar dig!) Rättegångs kostnaderna skulle du istället spendera på en yrkesmördare som tar sig an AsEt. MVH Gunnar

    SvaraRadera