onsdag 27 november 2013

Det är givetvis viktigt och bra att staten tillsätter en utredning av Qvick skandalen.men det betyder inte att dom drabbade får en ursäkt...Det är givetvis viktigt och bra att staten tillsätter en utredning av Qvick skandalen.


Men det betyder inte att även om man kommer fram till grova brister så kommer staten att be om ursäkt ,varken med ord eller skadestånd till dom drabbade anhöriga i den här cirkusen.

Jag anser att det måste till ett lagutrymme för upprättelse genom skadestånd när staten begår mycket grova brister och en person blir lidande av dom. Idag är det mycket komplicerad juridik och det finns enligt hovrätten inget inhemskt rättsmedel för sådan ersättning. I våran senaste dom skriver hovrättens så här ”kränkningsersättning på grund av fel och försummelse vid myndighetsutövning finns inte i svensk rätt. I detta avseende saknas således ett effektivt inhemskt rättsmedel. ”

INTE BRA !
Ge dom som blir drabbad av mycket grova brister hos myndigheter en ursäkt och ett erkännande !
Vi måste kunna lita på att polisen åklagare och dom som utreder brott följer sina regelverk om dom inte gör det så ska dom ta ansvar för det och be om ursäkt och bet skadestånd för lidande det har orsakat.

Vi får se om HD tar upp vårat fall för att ytterligare rota i det här eller om det tar sig till europadomstolen. Hoppas att det blir ett ansvar i såna här myndighets haverier.

1 kommentar:

  1. Den enda som har begått den stora dundertabben är väl ändå van der Kwast. Att sedan Quick var ett riktigt omoget sviskon är en annan sak. Han hade väl krökat bort lite för mycket hjärnceller för att förstå sitt eget bästa.

    SvaraRadera