onsdag 16 april 2014

Oisin cantwell krönika

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article18728840.ab


Oisín
Cantwell skriver en krönika om

Krav på ministerstyre och uppmaningar till domstolstrots.
Det är beklämmande att se ledande politikers och högt uppsatta polisers reaktioner på en dom som värnar våra mänskliga rättigheter.
EU-domstolen beslöt i förra veckan att ogiltigförklara datalagringsdirektivet, en lag som tvingade internet- och teleoperatörer att lagra uppgifter om kommunikation via telefon, sms och e-post i minst sex månader.


Jag tänker att det är viktigt att Sverige inte bara köper EU direktiv om att bestämma hur vi i Sverige ska lösa våran brottsbekämpning ,det är bra att det blir en debatt och att alla belyser problemet. Nu när vi är med i EU så måste vi givet vis följa domar mm där har Oisin helt rätt, men att politiker och tjänstemän berättar om dom problem dom ser med det tycker jag är viktigt.   
 Ett bekymmer som jag hoppas man kan hitta en balans i .Vad är viktigast våra mänskliga rättigheter att få uttrycka oss utan spårbar övervakning eller att motverka brott och ta grova kriminella ? Att vi behöver ett bättre skydd och lagstiftning för allt som händer på nätet tror jag vi är många som tycker är viktigt men att lösa grova brott som mord terrorattacker mm genom spårning av sms mm kanske många kan tänka sig klara sig utan, i alla fall om man inte själv är berörd.? lite så funderar jag !

1 kommentar:

  1. Det kan väl hända. Men tänk så integritetskränkande det är för oss som är skötsamma. Att någon bara kan gå i och rota så där i vad som händer och sker på nätet. I och för sig kommer de säkert bara att kolla kända brottslingar. De hinner säkert inte med mycket annat än det skulle jag tro. Men visst ligger det någonting i det du säger. Appro på kriminalitet finns det de som har HIV som går in för att ha sex med så många som möjligt som hämnd. Det börjar komma sk snabb- tester på marknaden. Även så man kan kolla om man har HIV. det är i och för sig positivt. Men samtidigt löper man risk att någon sådan där mupp som vill hämnas gör ett ett sådant test. Så frågan är om det är positivt eller inte. Var rädda om er där ute.

    SvaraRadera