lördag 3 november 2012

AFTONBLADET FINNS DET EN SÄMRE DAG ATT TA UPP OM MÖRDARES VARDAG

Alhelgona dagen Tidigt på morgonen åker vi ner till Englas grav för att göra fint innan släkt o vänner kommer för att tända ljus o fika .Jag har gjort ett hjärta där det står saknar dig på <3 jag saknar så mycket min älskade unge, finaste Engla <3

På vägen hem stannar vi vid lanthandeln och tidningarna har precis kommit då vänds allt jag blir så illa berörd magen gör ondare än ont På första sidan på Aftonbladet bild på AE, Kända mördare så lever dom idag bla AsEt som mördade min dotter ...Inte bara mördade han gjorde henne väldigt illa och skräckslagen bara så en människa helt utan empati kan göra .Fyyy fan och det ska dras upp hos mig o hela släkten vänner mm en dag som dena då man ska minnas dom anhöriga som gått bort Inte dom jävla mördarna ............jag slängde mig över datorn för att få ut min frustration och smärta AFTONBLADET FINNS DET EN SÄMRE DAG ATT TA UPP OM MÖRDARES VARDAG ? Inget av det är nytt eller har nyhetsvärde som är så starkt att man behöver skriva om det på alhelgona då vi ska minnas våra döda ......... ! NI vet att jag även vill att ni berättar om i skriver om saker som har med Engla att göra så att jag kan varna syskon mormor  morfar och alla andra som har väldigt svårt att möta skiten i media. jag tycker att det är viktigt att belysa och förstår att det ibland måste skrivas så att allmänhetens får en inblick, men som vanligt så glömmer ni dom det drabbar !

På Expressen möter man yterligare en mördares vardag och fina Emmas känslor om det .
Vad är det för felpå media som inte fattar att det är fel dag och att man inte behöver skriva om mördare om det inte är något väldigt viktigt .Fattar ni hur illa o hur ont det gör oss som har fått våra kära mördare ,när vi möts av dessa artiklar mm ?

9 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Carina. Jag förstod att du reagera starkt när jag såg tidningen. Det var det första jag tänkte på. Jag sänder en tröste och styrke kram till dig.

  SvaraRadera
 2. Jag har idag lyssnat på P3 dokumentären om Engla. Den var både fin och väldigt hemskt, jag grät när jag lyssnade. Men det jag tyckte var viktigt, var hur det kan vara för en familj i sorg och i förtvivlad väntan. Hur media slänger ut rubriker, ofta utan eftertanke. Jag tycker som du, att sända en begravning inte var inte det som var makabert, utan mycket annan info som media lade ut, den som kommer plötsligt och oväntat och något brutalt. Jag reagerade på att ni inte fick hjälp från BUP när ni bad om det. Jag är själv psykolog och tycker sådant här ät jätteviktigt, bra att det kommer ut, för då kan man agera bättre nästa gång. Det gav mig även ett perspektiv av hur det är för alla runtom någon som har dött när media är så inblandade, något som man nog lätt glömmer i allt fokus på den som blivit mördad. Kanske leder det till att några fler bojkottar att köpa tidningar med sådan rubriker.
  Jag blev riktigt förbannad när den här "dikten" lästes upp under rättegången, helt sjukt, och än mer förbannad när du blev tvungen att lämna salen. Hur kan det få gå till på det viset, hur kan man ens tänka tanken att läsa upp något sådant. Så bra gjort av dig att säga ifrån.
  Jag tycker du är stark som gjorde det här, och jag tror det är viktigt. Det finns inga ursäkter för någon som mördar ett barn på det här viset, inga som helst.
  När jag lyssnat klart idag tänkte jag "jag måste verkligen berätta för den här mamman om hur mycket det här berörde mig och om hur viktigt jag tyckte det här programmet var". Sen hittade jag den här bloggen.
  Du förmedla en stark känsla, jag önskar att jag kunde lindra din sorg genom att bära en del av den åt dig, men det går ju inte. När jag lyssnade och kände sorgen över hur tragiskt det var att ett barn blivit mördad, då tänkte jag också "men vad bra att hon hade en sådan fantastisk mamma"
  Ta hand om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke det värmer <3

   Radera
  2. Tack för din omtanke det värmer :)

   Radera
 3. Usch och fy att du ska behöva uppleva det här gång på gång och i allhelgonahelgen dessutom!

  Styrkekramar genom rymden
  Hilma

  SvaraRadera
 4. Fruktansvärt empatilöst mot er anhöriga! Jag brukar läsa din blogg i bland! Tycker det du skriver är så viktigt och du är en riktig Eld själ! Tänker ofta på Engla hur det kunde hända, Alla dessa brister inom polisen...Glömmer aldrig då Engla försvann ! Mitt hjärta frös till is och jag har en rädsla efter det som aldrig vill försvinna det var som att jag då kom på att världen är så mycket ondare än jag kunde tro!

  Har två barn 8 och 4 år vill inte skrämma de ,men jag har talat om för de på ett sätt så att ett litet barn förstår att det finns ondska mitt älsta barn pratar i bland om flickan som försvann på cyckeln han mins fast han var så liten! Jag kommer aldrig glömma det som hände vi är många som aldrig glömmer! I dag är det en liten flicka som är försvunnen och jag börjar känna som då! Må hon vara hittad vid liv då jag skriver detta! Ber för henne! Jag vill också tacka för att ni sände begravningen vi var många som sörjde så klart på ett helt annat plan än ert!!! Vi fick ett slags avslut! Och allas sorg är ju olika så förstår verkligen inte kritiken som ni fick i samband med detta! Kärlek till dig Carina kämpa vidare Brotsofren för de som inte längre kan tala och för de som har svårt att tala !

  SvaraRadera
 5. Jag förstår dig till fullo. Tyvärr är det så med kvällspressen att när de inte har någonting viktigt att skriva om så skriver de om sådana här saker därför att det är det som säljer. Så du får helt enkelt tala om för svenskar hur korkade de är som läser skiten. Personligen bojkottade jag expressen och aftonbladet för länge sedan för jag har inget behov av att läsa den smörja de skriver. Enda undantaget jag gjorde var tidigt i våras då expressen tog upp om fonder och stiftelser där man kan söka stipendium för studier.

  SvaraRadera