torsdag 4 oktober 2012

P3 Söndag dokumentär

Gruvar mig inför Söndagens dokumentär program i p3 om utredningen om Pernilla mordet, Engla och allt som hände från början till slut. Jag har deltagit i en till intervju om tiden då allt hände o nu efter åt men jag vet inte hur det kommer att bli när dom klippt o klistart klart till dokumentären .Jag har fått veta att det är mycket gammalt material från radio o tv  mm med och lite nytt med intervjuer med anhöriga polisen mm Men jag vet inte hur riktigt det blir eller vilken vinkel det kommer att ta och inte vet jag om allt kommer att stämma med sanningen... men jag hoppas på att det blir belyst ur ett samhälls perspektiv och inte bara snyft historia.

Förbereder mig på att ta allt skit och negativa människor som inte fattar vikten av att belysa sådan här händelser både i ett rättsäkerhets perspektiv och ur ett personligt perspektiv då vi är många som går igenom samma saker men ändå inte finns inom rättssystemets ramar varken med att få upprättelse att slippa träffa på mördaren på permissioner och efter frigivning , kontakter med kriminalvården,  och det finns ingen myndighet dit vi kan vända oss för hjälp med juridik ,skadestånds ansökningar, mm  Rehabilitering är det inte ens tala om utan det enda är försäkringskassan som jagar en redan någon månad efter mordet för då annsas man vara klar med sin bearbetning.  

ja jag vet att jag kommer att blir bombad med hat mail och att det blir trådar med hat om att jag bara vill ha pengar och är media kåt . Det är tufft o trist, jag tror inte dom fattar vad det handlar om men jag är stark nog att ta skiten för den goda sakens skull och hoppas att dom ändå förstår att det är på riktigt, tror att det är lätt att sitta bakom en dator och inte haja det riktiga läget.

Men jaa ja GRUVAR MIG det är inte så enkelt som det verkar! Men jag tänker inte lägga mig platt för att gante lagen finns och för att staten har alla resurser att bete sig ovärdigt o inte ta sitt ansvar .

När ni lyssnar så komihåg att det är inte jag som gjort programmet eller bett om det efter som det är många som tror att det är jag som uppviglar till allt som är om mordet i media ,det är det inte men ofta så vill jag att dom skriver om sånt som är viktigt utan media når man ingen förändringar. Jag har ingen aning om hur dom vinklar eller vad dom tar med ,jag har sagt att jag tycker att det är ok om dom sänder och jag har medverkat i en ny intervju som kommer att klippas in från..

6 kommentarer:

 1. Jag lyssnade på dokumentären, och jag kan inte förstå varför någon skulle vilja skicka hatbrev till dig.

  Jag tycker att dokumentären var jättebra. Den kändes respektfull, och det du sade uppfattade jag som ärligt och att det kom från hjärtat.
  Det var en dokumentär som helt enkelt ville berätta om händelsen, och det kändes inte vinklat på något sätt.

  Det viktigaste, tycker jag, är att Anders Eklund framstod som den brottsling han är.
  Jag tycker inte att något av det du sade lät konstigt, och jag fick rentav en större förståelse för den tv-sända begravningen.
  Jag fick en bättre inblick både i vad som hänt, och vem du är och varför du agerade som du gjorde.

  Helt enkelt - jag tycker det var en bra dokumentär, och jag anser inte att du förtjänar något slags hat från någon.

  SvaraRadera
 2. Charlotta Rönnblad7 oktober 2012 19:32

  Stark dokumentär. Engla sitter djupt i många av oss fortfarande. Hur känns det efter dokumentären?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tufft... men jag tycker att den var bra gjord <3

   Radera
 3. Jag tyckte också att dokumentären var väldigt fint gjord. Skönt. Och du var som alltid klar och tydlig, men jag förstår om det finns mycket mer du skulle vilja få sagt.
  Din smärta och saknad måste vara övermänsklig. Men du kämpar på för sanningen och rättvisan och det är beundransvärt.
  (Jag skrev ett långt inlägg tidigare som försvann.Grrr... Orkar inte försöka formulera allt igen.)
  Kärlek till dig från Lena

  SvaraRadera