söndag 30 oktober 2011

Rättshjälp

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2607166/lag-lon-samre-chans-fa-rattshjalp
Arikel från expressen om rättshjälp.

Helt rätt men även om du får rättshjälp så får du inte mer än ca 120 000 kr och då ska du själv betala 20 %  av det. Alla har inte så mycket pengar sparade. Kostar det mera så får du betala allt själv . 
Jag jobbar på en stämningsansökan mot staten ang polisens misstag i Pernilla utredningen som enligt mig är ett starkt orsaks sammanband till att min dotter blev mördad. Jag tycker att vi ska kunna förvänta oss att polisen följer sina reglementen när dom gör sitt jobb ,här har man helt klart inte följt polisens arbetes strategier och reglementen inte ens efter det att dala polisen fått bristerna i utredningen påtalade från jk.
Jk tycker nu ändå att det inte finns något orsakssamband där man kan se att det legat i farans riktning att detta dåliga polis arbete bidragit till Englas död.Detta vill jag ha upp i domstol för att få det helt genomlyst av en instans som inte direkt jobbar för statens intressen.Det kan bli väldigt dyrt och går inte att förutse vad beloppet kommer att hamna! Även fast staten är inblanda och det står i Europa konventionen att

Rättshjälp är en grundläggande rättighet som har erkänts av Europarådet

Enligt artikel 6 i Europeiska konventionen English - français om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna ska var och en vara berättigad till en rättvis rättegång. Konventionen har undertecknats av alla EU:s medlemsstater.

Där sägs vidare att var och en har rätt att försvara sig personligen eller genom rättegångsbiträde som han själv utsett eller att, när han saknar tillräckliga medel för att betala ett rättegångsbiträde, erhålla ett sådant utan kostnad, om rättvisans intresse så fordrar. Bestämmelsen gäller egentligen brottmål, men Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna English - français har funnit att denna rättighet även gäller i tvistemål.
Om du anser att din rätt till rättshjälp har kränkts, kan du alltså under vissa omständigheter vända dig till Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar