onsdag 23 november 2016

Min text angående AE sveda o verk pluss ärr pengar och kronofogden

Ironiskt - Ju mer Anders Eklund (AE) får i ersättning när han blir misshandlad ju mindre kan hans skuld bli hos kronofogden och eventuellt hos oss brottsoffer.
Förra veckan pratade jag med alla olika instanser i denna röra för att försöka förstå vad som gäller. Samtidigt så gav jag kronofogden en indikation om att det finns pengar på AE:s konto för utmätning vilket gav resultat. Den 21 november så utmätte kronofogden 28000 kr från AE klient konto och sparde 800 kr på det. Fast jag har fått till mig att det borde finnas 19 000 kr för ersättning för ärr och lyte och 20 000 kr sedan innan, alltså 39 000 kr. Jag blir lite fundersam på vart de andra pengarna har tagit vägen någonstans? AE kan nu överklaga beslutet så hur utgången blir vet vi inte än men när brottsoffer myndigheten gjorde en liknade prövning av skadestånds pengarna AE blev tilldömd så tog dom de  till AE skulder till staten så jag skulle bli förvånad om kronofogden kom till en annan bedömning.
 Kammarkollegiet som bla är ett försäkringsbolag åt anstalternas interner har nu gett Anders Eklund, som mördade min dotter, ersättning för sveda och verk plus för ett ärr som uppkommit när han blev misshandlad i fängelset. Det var efter att två medfångar blivit provocerad över att han har mördat ett barn och en kvinna. Det är inget konstigt med det, både ersättningen och misshandeln känns relevant i sammanhanget. Sen börjar soppan med att kammarkollegiet betalar ut till klient kontot på anstalten och anstalterna har inget ansvar att berätta för kronofogden när det kommer in pengar på klient kontot så det måste någon annan göra. Klient kontot är ett konto där man omhändertar internernas pengar. Var fjortonde dag dras det pengar från klient kontot till anstalts kontot där internen får ha max 1600 kr åt gången och insättningen är max 800 kr per gång. Det går även tio procent till ett permission konto. Pengar till klient kontot kan vara pengar dom hade innan dom hamnade på anstalt, skadestånd, sved och verk, presenter och de pengar dom tjänar på att skriva böcker eller de jobb dom gör på anstalten mm. Kronofogden gör en utmätning per år mot AE, det har jag nu förstått genom att vi får ett kuvert från kronofogden om det. Fast ärligt talat så hade jag inte förstått att han fortfarande var skyldig oss pengar. Jag trodde att jag gjort något fel i ansökan om skadeståndet och inte orkat sätta mig in i vad jag skulle göra när jag fick breven. Personligen tänker jag ligga i och se till att göra vad jag kan för att AE inte ska få någon guldkant på sin tillvaro samtidigt som jag vill lyfta brottsofferperspektivet i det här. När en intern får in pengar på kontot så behöver kronofogden få en indikation från någon om att göra en utmätning, annars så kan internen fortsätta använda pengarna till att fylla på sitt anstalts konto och permissions konto eller ansöka om pengar till annat. Ur ett samhällsperspektiv borde det här systemet fungera på ett bättre sätt så jag och alla andra brottsoffer i samma situation slapp att ligga på kronofogden och hålla reda på internens ekonomi. Det ska inte vara vårt ansvar. Förutom skulden till min familj har förövaren 13 stycken fler skulder till staten och andra brottsoffer som ligger hos kronofogden, ingen person kommer troligen någonsin få de pengarna. Istället för att AE ska få använda sig av pengarna han får in på sina konton borde väl han rimligtvis betala skulden som skattebetalarna ligger ute med idag? Kammarkollegiet och anstalterna bör ha en mer kontinuerlig kontakt med kronofogden för att brottsoffer ska slippa vara involverade i sina förövare. Jag vill att AE tid på anstalt ska vara en någorlunda human förvaring men utan någon guldkant i tillvaron. Han valde själv att begå sina brott och bestämde att min dotter skulle dö på ett plågsamt sätt utan att få leva sitt liv. De som har begått brott bör i första hand betala tillbaka sina skulder till staten och brottsoffren.
Nu efter att jag skrev den här texten så har jag fått veta att AE redan hade hunnit handlat upp 5000 kr på en jacka. Jag passade även på att be Tidaholm anstalten fråga AE om han ville träffa mig så nu väntar jag på svar.

8 kommentarer:

 1. Det är bra att du står på dig mot AE.
  Håller med dig att det inte ska vara någon guldkant för Eklund i fängelset, rätt ska vara rätt, han ska göra rätt för sig mot er som är brottsoffer och betala tillbaka skadestånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte en krona men staten ska ha sitt. Det viktigaste är att inte AsEt får några pengar att roa sig för 😈

   Radera
 2. Okej.
  Hur då betalning till staten?
  Jag tycker inte heller att han ska köpa jackor för 5000kr och annat.
  Jag kallar honom kräk istället för as.

  SvaraRadera
 3. Hoppas han ruttnar snart, det aset!

  SvaraRadera
 4. Det är ett sjukt system som tillåter honom att komma åt dessa pengar. Verkligen bra gjort att du meddelade kfg, men som sagt, sjukt att det ska behövas.

  SvaraRadera
 5. Hej!Först vill jag ge mina varmaste tankar till er som mist Engla. Jag finner knappast ord när jag läste om händelsen i kvällsposten både vid dådet och följande skriverier.
  Det är inte klokt vilket system. Det är lagändringar i hela vårt land som borde ses över på politisk nivå.
  Så klart skitstöveln inte ska ha guldkant utan hoppas andra interner ser till att det så att skitstöveln kommer in med fler skadeansökningar och skattepengar hamnar där de ska till vårt snart rättslösa samhälle!
  Mvh Lotta

  SvaraRadera
 6. Det är mer fokus på den tilltalade än på brottsoffren i det här landet i rättsprocessen, sorgligt.
  Han ska inte ha spenderbyxorna på, på kriminalvårdsanstalten.

  SvaraRadera
 7. All kärlek till dig! Älskar att du fortsätter slåss för ditt barn och att du aldrig låter honom stjäla Englas ljus för en enda sekund

  SvaraRadera