fredag 30 maj 2014

Läste en artikel på dn.se Om varför SD ökar ,Sagt av en 60-årig helt vanlig svensk sosse sedan 41 år står det. Jag ser ingen helt vanlig sosse i det som skrivs ... De enda jag ser är en helt vanlig egoist.

Läste en artikel på dn.se Om varför SD ökar ,Sagt av en 60-årig helt vanlig svensk sosse sedan 41 år står det. Jag ser ingen helt vanlig sosse i det som skrivs ... De enda jag ser är en helt vanlig egoist.
som tror att välfärden är dålig och hotas i Sverige.
Vi har en mycket bra välfärd vi har kostnads fri skola för alla barn o ungdomar ,vi har sjukvård för alla, vi har pensioner, vi har sjukbidrag, vi har omsorg för dom som inte klarar sig själva, vi har vi har aktivitetsstöd och olika ersättningar för den arbetslösa, socialbidrag för dom värst utsatta ,  Vi har så mycket mera som folk inte uppskattar och ser hur bra det är många tar det förgivet men res runt lite i världen så förstår ni hur bra vi har det i Sverige ,jag är så trött på dom som har så mycket gnäller och vill ha mera och bättre .Blir dom här människorna någonsin nöjda ? I sådana fall när är det? när dom har allt till alla och alla kan göra som dom vill och ligga i hängmattan och gnälla hela dagrar kanske är målet. Vist är det dom som ibland kommer i kläm och inte har det lika förspänt som andra eller inte får just den hjälp dom vill ha där behöver vi jobba på att bli bättre och tandvården tycker jag vi kunde hitta ett bättre system för och samma vård i hela Sverige till alla. Ja det är mycket som kan bli bättre! men samtidigt så är jag så trött på gnället om att vi har det dåligt för i verkligheten har  vi det väldigt väldigt bra i Sverige. Ett land där många människor börjar bli så bortskämda att dom bara skriker på mera hela tiden i stället för att ta ansvar och hitta olika lösningar själv. Tur så har vi en ung generation på väg fram där solidaritet och fridom går hand i handske att hitta sina mål på olika sätt där man tycker att alla är lika mycket värda och att hjälpa andra som har det svårt är viktigare än att själva få mera av allt.


Dom som röstar på Sd ska tänka till kring hur dom själv skulle vilja få hjälp om det blir en naturkatastrof eller krig i Sverige. Om naturkatastroffen slår till så att vi inte har någon infrastruktur kvar ingen el till vintern att värma lägenheterna med och maten vi odlar i Sverige inte går att äta och jobben står stilla så ingen får pengar...ingen omöjlig situation! Vill dom då stanna kvar i Sverige eller vill dom fly och försöka hitta en plats i ett annat land ? antagligen stannar dom i Sverige medan vi andra försöker hitta en annan plats i världen att rota oss på.   


Det här skriver jag som fått min dotter mördad för att det finns hemska människor och polisorg som inte funkar i alla lägen ,jag  har varit sjukskriven och gått igenom alla dessa jäkla faser hos arbetsförmedlingen ,blivit jagad av försäkringskassan sedan 3 månader efter mordet fått ut ca 5000-8000 kr i månaden, ingen rehabilitering att tala om. mm. Det har varit tuffa tider och är det ännu! Jag försöker att vara med och ta ansvar för allt jag ser inte fungerar och borde kunna fungera bättre genom att belysa och hitta lösningar för att det ska bli bättre men jag tycker inte att mitt välbefinnande är viktigare än de som flyr från krig och svält. jag kan mitt i all smärta o sorg se att jag har det ändå väldigt bra jag har haft möjlighet att överleva med mat,mediciner och tak över huvudet och jag bor i ett samhälle där jag på olika sätt kan vara med och påverka det till det samhälle jag vill leva i genom att rösta ,var aktiv i politiken, skriva på bloggen och upplysa media. jag vill att vi får ett bättre samhälle på många sätt det finns mycket att göra men det viktigaste är att hjälpa det som har det svårt på riktigt som svälter ,blir mördade i krig mm. Det är alltid prioriteringar i allt och det kommer det alltid att vara hur mycket pengar än Sverige må ha.  Om det blir krig eller hemska naturkatastrofer i Sverige så vill jag kunna fly och öskar att det finns något land som vill ta emot mig och ge mig en chans att överleva om jag inte kan ta mig i väg så kommer jag att göra allt jag kan för att mina barn eller barnbarn tar sig iväg därför känner jag till 100 % med dom som flyr sina länder. Värden har inte några riktiga gränser utan bara gränser av pengar och lagar. 


 http://www.dt.se/darfor-okar-sverigedemokraterna       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar