fredag 14 mars 2014

Tror vi kommer att få en ny typ av brottsoffer i framtiden ,offer som tar lagen i egna händer efter som man inte känner att staten tar sitt ansvar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18538424.ab


Marinas mördare för bara ynka 16 år ut om ca 10 år om han sköter sig.
En skam för Sverige att vi har så låga straff för dom som väljer att döda andra.
Tror vi kommer att få en ny typ av brottsoffer i framtiden ,offer som tar lagen i egna händer efter som man inte känner att staten tar sitt ansvar . Dags att införa riktiga livstidsstraff i Sverige.

5 kommentarer:

 1. De kunde ha lagt till en nolla efter sexton så hade han fått 160 års fängelse. Alltså livstidsfängelse.

  SvaraRadera
 2. Nu är det så här att dels förnekar han brott. För det andra verkar fallet vara byggt på enbart indicier eftersom man saknar både teknisk bevisning och DNA är inte mycket att gå på eftersom han bodde på brottsplatsen. Jag tycker inte att du Carina ska peka ut honom som mördare bara för att polis och åklagare gör det. För det är inte alls säkert att de har rätt. I Englas fall var det solklart vem som var mördaren eftersom man kunde säkra spår i fallet Pernilla som ledde till att han erkände. Nu valde domstolen att gå på åklagarens linje men man valde ett lägre straff eftersom bevisningen var svag vilket var helt rätt. Vad gäller familjen kan jag förstå deras misstankar gentemot mannen ifråga eftersom han inte var helt reko som livskamrat. Men de kan faktiskt också ha fel. Jag säger inte att han är oskyldig. Jag väljer att säga varken bu eller bä i det här fallet och hoppas att det var rätt person de sydde in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indicier är ett mycket bra verktyg men vad jag förstått så är det inte bara indicier ! jag litar helt på att det är en korrekt dom i det här fallet !

   Radera
 3. Det må så vara. Men det finns fortfarande en osäkerhet i fallet. I Vatchareeyas fall är jag däremot ännu mer skeptisk. Mycket tyder på att 22- åringen är gärningsmannen men det finns en aspekt som man inte får missa. Killen har AS och ADD. Om han blir medicinerad med centralstimulantia minskar ADD- symtom medan AS- symtom framträder. En person med asperger syndrom håller sig alltid till sanningen. Jag har själv AS och ADHD. Sedan jag blev medicinerad har jag inte ens kunnat komma med små lögner som t ex när man spelar bluff- stopp. Kom ihåg Ragnar som dödade sin styvfar och halvsyskon. Han har också asperger syndrom och erkände med en gång morden när polisen förhörde honom. ADD/ADHD däremot kan vara lite full i sjutton på det där med att inte hålla sig till sanningen. Frågan är om han har grav ADHD eller inte. Frågan är om han blir medicinerad eller inte. Jag tycker nog att man borde ha synat 50 åriga tränaren lite mer. Hade han ett förhållande med henne har hon säkert berättat om den här killen. Hon hotade visst med att skvallra för hans fru om deras relation. Han kan ha känt sig pressad av det. Vad kan en pressad person tänkas göra åt saken? Om killen blir medicinerad med centralstimulerande medicin borde nog fallet omprövas och att man granska hennes tränare närmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt det du skriver kommer at granskas i minsta detalj ,det görs en alltid en stor undersökning om man är tveksam till den psykiska statusen. anser man att hen inte var i sina sinnens fulla bruk och kunde avgöra att personen skulle dö så blir det ett straff efter det ev psykiatri. men även hen med alla dessa olika diagnoser vet oftast vad som är rätt och fel och vilka konsekvenser det får. Man kan ju inte låta alla med så pass starka personlighets störringar att dom mördar gå fria i samhället.

   Radera