onsdag 30 januari 2013

Jag tycker alltså att offrens behov är viktigare än mördarens efter som det inte går att ta till vara båda parters behov samtidigt.

Hej du som hela tiden skriver om MFlink  o själa vård till min blogg Jag kan inte publicera o kommentera alla din kommentarer dom senaste dagarna efter som dom blir för personliga runt en person.Jag skriver vad jag tycker om olika saker inom brott straff och brottsoffer frågor + mycket annat och ibland någon rad om enskilda personer men jag vill inte gå in på djupet i andras enskilda fall. Det jag skriver är vad jag tycker och saker som jag vill förändra som tex att jag vill ha riktiga livstids straff för grova mord något som retar dig för att det finns personer du inte tycker ska ha det ,skapa en egen blogg o blogga om det där  så kan du få fram mera om vad du tycker vilket jag respekterar.. Vist kan det blir fel och vist sitter det troligen människor i svenska fängelser som är oskyldiga och det är skandal men jag vill ändå ha riktiga livstids straff pga att anhöriga till mördade ska få lugn o ro och slippa oroa sig resten av livet för frigivnings processer o permissioner även om mördaren i nuet inte är ett hot eller har återfalls risk så kan det bli handikappade för brottsoffrena efter som dom vet att det hemska har hänt på riktigt och att mördaren själv bestämt att deras anhöriga ska dö.   Jag tycker alltså att offrens behov är viktigare än mördarens efter som det inte går att ta till vara båda parters behov samtidigt.

2 kommentarer:

  1. Jag tänker inte hålla med dig angående verkliga livstidsstraff därför att vi riskerar hela tiden att råka ut för felaktiga domar. Jag såg nyss på Skavlan på SVT play där en man gästade som satt oskyldigt dömd i dödscell i Arkansas som jag tycker att du bör titta på. Livstidsstraff utan benådning blir i så fall lagens strängaste straff och är snudd på omöjligt att ändra på när man väl är dömd. Jag håller med om att vissa individer verkligen bör sitta inne livet ut. Bland annat AE. Såg du aldrig Skavlan tycker jag att du ska göra det bums http://www.svtplay.se/skavlan

    SvaraRadera
    Svar
    1. man kan inte utdöma straff efter att ev någon blir fel dömd för då skulle vi inte döma någon till något för ingen som blir fel dömd borde sitta en sekund i fängelse. man behöver utgå från att domar är riktiga o heller ge alla lättare att få omprövning!

      Radera