tisdag 1 januari 2013

Nya lagar

Nya lagarna inför 2013 http://www.regeringen.se/content/1/c6/20/58/74/07e51691.pdf                  Inför 2014 förväntar jag mig några till bla: Införande av riktigt livstidsstraff o inga permissioner till grova brottslingar innan dom är färdig rehabiliterade. Kemisk Kastrering av återfalls sexualförbrytare o pedofiler.Etiska krav för presstöd. Ta bort att skicka sjukskrivna till arbetsförmedlingen och fas 1,2,3 Dom behöver rehabilitering från annat håll. Lägg ner JK/JO och inför nya myndigheter en för staten o en för folket. Säkra rättsäkerheten så att alla verkligen har rätt till en rättvis rättegång .Politiker ska ha samma arbetsvilkor som andra yrken vad gäller pensioner o avgångsvederlag och tjänstemän inom kommunen ska gå att avskeda o omplaceras utan att kommunen ska betala fantasi summor. Allt som säljs lagligt ska man få tillverka själv så att alla som vill kan vara självförsörjande på allt, även sprit så länge andra tjänar pengar på den så ska det vara lagligt att göra sin egen tycker jag. .Om polisen begår grova misstag slarv mm så ska dom drabbade få en ursäkt o upprättelse. + några till ;) och massor av kärlek till djuren o naturen

17 kommentarer:

 1. Jag går med i ditt parti direkt! Fast är du inte liiite för ärlig för att vara politiker, tro...
  Skratt, skratt från Lena

  SvaraRadera
 2. Kemisk kastrering låter bra om det skulle fungera. Jag tror att orsaken till att flera kriminella inte tar sin medicin som de ska kan bero på depression och helt enkelt inte orkar. Hur ska man göra då? Jag tycker det vore bättre att kastrera dem helt och hållet. Då kan man verkligen vara säker på att de inte kommer att återfalla. Det där med permissionerna kan man inte göra någonting åt. Det handlar om att de behöver komma iväg från anstaltslivet så att de inte går och nöter på varandra hela dagarna och kan fungera under strafftiden. Jag hörde nyligen om en intern som var ut på permission tillsammans med flera andra och den här personen var inte glad över sällskapet därför att de hade varit på bolaget och även lyckats komma över annan skit inför resan. Jag tycker att man borde införa sträng kontroll av internerna när de kommer tillbaka från permissionen istället så att de håller sig undan missbruk under strafftiden.

  SvaraRadera
 3. Jo, en sak till. Angående spritdestilation måste kunna exakt temperatur så att man inte råkar framställa metanol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok jag hade inte tänkt att lära ut hur man gör sprit här .jag tycker bara att om människor får göra sprit o sälja till mig så borde jag få göra min egen om jag vill...Men jag tycker att det är bra att man inte för sälja allt man gör utan tillstånd.

   Radera
 4. Kemsik kastrerings utförande kan jag inte så mycket om men jag vet att det används i flera länder o fungerar där ,jag tror att man använder sig av injektioner som läkaren ger.

  Klart man kan göra något åt permissionerna Det handlar om lagstifning och hur man vill ha det i samhället.Finns många länder som inte har permissoner för ex mördare.

  SvaraRadera
 5. Vilket medför ökad risk för fängelseupplopp. än så länge får AE några timmars permission med övervakning. Han får alltså bara göra vissa besök som t ex köpa nya glasögon. Så läste jag att du skrev att du aldrig kommer att kunna förlåta det han har gjort. Det kan jag förstå och repektera. Men samtidigt vill jag tillägga att förlåter gör du för din egen skull, för att frigöra dig själv. Inte honom. Den enda som kan frigöra honom är han själv (om han nu förstår innebörden av det). Det inom parentes är ironi som bara är riktad till honom. Eftersom han inte har förändrats förstår han ingenting av det jag skriver. I praktiken innebär det att du enbart sabbar ditt eget liv. I värsta fall kan det straffa sig att man gör på det sättet t ex krämpor av olika slag. Jag hoppas verkligen att det inte händer dig men vill av omtanke påpeka vilka följder det kan ge. Så undrar jag om damen vill ha en läxa. Har man själv inte styrkan att kunna förlåta kan man alltid be Herren att ge en styrkan att kunna förlåta. Viktigt är att man ber honom sända Helig Ande som läkaren att hela dina sår. Helandet kan ske med en gång men det kan också ta tid eller så sker det aldrig. Men det är mycket viktigt att du försöker för din egen skull. För du kommer verkligen att känna dig frigjord den dagen du tar steget att förlåta honom. Skulle du kunna tänka dig att be Herren om hjälp när du inte förmår själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min smärtan inte sitter runt mördaren det är helt andra saker. Så jag har inga behov att förlåta för min egen del men det verkar som du har ett behov av att jag förlåter mördaren ...Att förlåta mördaren skulle inte ta bort någon smärta från mig ev lite frustration och hat, men hat och ilska är bara känslor att ha om man tillåter sig att ha dom o käna dom och inte ger sig själv skuld för att man har dom känslorna ,skuld o skam för att känna hat är nog det som kan ge smärta o problem men det har jag inte .Känner ingen skuld o eller problem i att hata eller vara arg( fast det gör jag sällan). Om det finns en GUD så överlåter jag förlåtelsen till Gud.Jag sabbar inte mitt liv det har mördaren gjort Jag försöker däremot att leva mitt liv fullt ut med alla känslor och lärdomar jag fått, men det är tungt när man vet att ens dotter dött i skräck smärta och ...pga av att en annan människa bestämt det.

   Radera
 6. Att dra in permissionerna enbart för mördare är en så försvinnande liten summa om man nu ska skära ner på kostnaderna inom kriminalvåden så det fungerar inte ändå. Dessutom kommer antalet interner att växa allt eftersom fler blir dömda till livstid. Om nu våra interner kostar 1 miljon kr per år tickar skattepengarna iväg rejält till slut. Ok om vi ska ändra lagstiftningen tycker jag att man ska införa 25 år till livstid istället för då kan man möjligen hålla sådana som AE inspärrad resten av livet så att de som är rehabiliterade kan bli fria och att kriminalvården får mer att säga till om i det fallet eftersom det är de som jobbar med internerna dagligen och vet hur de fungerar. Flera stater i USA har det straffet och dödsstraff. Jag tycker det låter rimligare.

  SvaraRadera
 7. Plus att levnadsstandarden skulle minska för de allra fattigaste i vårt land vilket skulle öka brottsligheten ännu mer. Då hamnar vi i samma onda cirkel som i USA där den fattige verkligen är fattig utan möjlighet att ta sig ur sin situation. Så vad gör denne? Själ för att hålla sig mätt och ev familjen om han har familj. Är det så vi ska ha det? Räcker det inte med den kriminalitet vi har?

  SvaraRadera
 8. Bortse från dödsstraff för det står jag inte alls för. Jag tycker att det är rimligare med 25 år till livstid. Därför att det finns de som drabbas av en psykos som blir friskförklarade. Eftersom de inte var vid sina sinnens fulla bruk finns det ingen anledning att hålla dem inspärrade resten av livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är inte heller för dödsstraff även om jag tycker att det i flera fall vore rättvist.
   man ska inte få fängelsstraff om man har haft en psykos vid mordet!då blir det rättspsyk !

   Radera
 9. Jag håller med dig om rättspsyk. Tyvärr har lagen ändrats så det är ämmu hårdare nu än innan Mattias Flink begick sitt brott. Eftersom han tillfrisknade från sin kortvariga psykos kunde han inte dömas till rättspsykiatrisk vård. Men då han var psykotisk vid brottet kunde han inte dömas till fängelse heller. Han kunde inte dömas till någonting som innebar frihetsberövande påföljd enligt den nya lagen som trädde i kraft året innan han begick brottet. Gud sådana klanskallar till politiker!!! Det är så man blir riktigt förbannad.

  SvaraRadera
 10. vad jag förståt så var han inte psykotisk vid morden eller står det i dommen eller förundersökningen ? men han hade själv valt att dricka alkohol o var berusad .

  SvaraRadera
 11. För övrigt innebär förlåtelse att du inte accepterar handlingen. Du bara förlåter för att själv kunna gå vidare. Annars förstör du bara för dig själv.

  SvaraRadera
 12. Eftersom lagstiftningen är som den är kan vi bara acceptera det oavsett vad vi innerst inne tycker. När det gäller AE håller jag fullständigt med dig. När det gäller Flink ser jag inget hinder med att an blir fri för risken att han ska återfalla i brott är så minimal att det nästan är obefintlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man behöver inte acceptera lagstifftningar ,dom kan man ändra och det händer varje är så iget märkligt med det.Hemskt att du dömmer mördare olika, vissa är vist mera värda en andra och vissa mord mindre hemska Jag kan se skilanden vid olika straffsattser som mord, dråp vålande till annas död.Nästan alla mördare har liten risk att återfalla i brott lika så AE han har troligen mindre risk att återfalla än Flink Om det är återfalls risken som vi enbart ska se till.

   Radera
 13. Tyvärr så funkar det inte så ...finns ingen andledning att förlåta mördaren min smärta skulle ändå vara kvar ! Så det enda som skulle förändras var hans känsla kring mordet inte min o min smärta för den sitter inte hos mördaren.Äeven om det skulle vara bäst om mördaren var död då slapp man alla trigers runt han vid permissoner och annat skit

  SvaraRadera