söndag 30 december 2012

Bra att media belyser polisens brister synd att det inte görs mera ingående Blir en droppe i havet Jag fundrar på gör det någon nytta eller är det bara säljande jag vet inte men jag hoppas att politikerna läser och vill ta reda på mera

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15998610.ab  Nu när jag skrivt inlägget så ser jag att dom har svinet på blid i intevjun från mig ...jag har belyst före er så jävla många gånger att jag inte vill se hans äkliga ansikte i hop med oss....Ni är mer än respektlösa ...

Nu har jag kollat i pappers tidningen o jag kan intelektuelt förstå varför man har med svinet på bilden men känslomäsigt gillar jag det inte, men jag fattar inte varför man har en mega stor bild på mig i mitten ? snygg bild i alla fall och min finna älskade dotter så vacker undrar så mycket hur hon skulle sett ut idag ... 
 
 
Hej många tror att det som dom läser i en artikel är det som jag vill få fram eller har sagt... Här nedan så ser ni tredje korren efter intevjun  under ser ni vad som publiserades Ser ni nyans skilnaderna för mig är det stor skilnad fast jag förstår att det inte är det för alla! ? Jag skrev i förbrev att det var viktigt att skriva att jag söker jobb efter som jag söker jobb o är aktiv på arbetsförmedlingen o det ser märkligt ut för dom när det endast står att jag fortfarande är sjukskriven ,så står det att jag känner att jag måste göra allt för någonslags upprättelse = påhittat från journalisten som jag tagit bort i korren efter som jag inte känner så jag känner att Det som driver mig är att vi ska ha ett rättsäkert samhälle där staten tar ansvar för grova polisiära brister   ... Jag fattar inte varför man vill belysa problemet med polisens brister men man vill inte ha med det som jag tycker är viktigtast kring ansvars biten det som är i rött  i första artikeln är det som jag skulle vilja fått med o som jaga skickade till journalisten som endast savrade med ett OK inget nytt korr eller när det skulle publiseras så idag när det dök upp så väntade jag fortfarande på ett korr ... Är ändå tacksamm att problemem tas upp o belyses i media men vill ha mer ingående och ärlig journalistik ... Men efter som vi i dag har sociala medier som den här bloggen så kan jag gå in och föra min egen talan och samtidigt visa er hur det är. Media är nog mer än trött på mig men jag hoppas att jag kan få fortsätta att vara ärlig med hur jag ser det och så länge det finns vilktga saker för mig att dela med mig av så kommer jag att fortsätta göra det med samma envishet o "dryghet" Nån  mening i menigslösheten kanske kan komma från det ??? eller inte !?


Englas mamma, Carina Höglund, tycker att polisen ska ta konsekvenserna av sina misstag.

Utan polisslarvet hade hennes dotter inte mördats.

–Den vissheten sitter i kroppen hela tiden och förvärrar hur man mår, säger hon.

Rikspolisstyrelsen har medgett att det gjordes många misstag i utredningen av mordet på Pernilla Hellgren i Falun. Gärningsmannen, Anders Eklund, var tidigt ett högintressant namn i utredningen. Trots det utreddes han inte.
Åtta år senare mördade han tioåriga Engla i Stjärnsund när hon var på väg hem efter att ha lekt med kompisar.

- Vetskapen om hur misshandlad hon blev och hur skräckslagen hon måste ha varit gör fruktansvärt ont, säger Carina Höglund.

Hon tycker att staten ska ta ansvar för att de inte kunde skydda hennes dotter och har begär ett skadestånd på totalt 1,8 miljoner för sig, maken och dottern Sol. Hon Tycker att det är viktigt att staten tar ansvar för konsikvenserna när dom inte klarar av att jobba profisionelt efter sina regelverk och det resuterar i grova brister.

– Idag använder samhället pengar som kvitto för sådant. En ordentlig ursäkt känns också viktig men det har vi inte fått. Polisen har begått misstag men om vi mot förmodan skulle vinna så får vi bekräftat att staten anser att det är så, säger Carina Höglund.

I början av året avslog JK hennes begäran med motiveringen att polisens brister inte i juridisk mening varit en anledning till att Engla blev mördad.

Då gick Carina Höglund vidare med en stämning mot JK i tingsrätten . Om hon förlorar riskerar hon att få betala rättegångskostnaderna ur egen ficka.

– Jag kan inte låta rättssäkerhet styras av att staten har alla resurser och vi har inga. Både pengarna och beslutet i sig är.. viktiga för oss, men pengarna är inte det som driver mig.
Carina Höglund söker jobb men är fortfarande sjukskriven och ett skadestånd skulle innebära en ekonomisk trygghet, förklarar hon.

– Om man mår dåligt kan pengarna vara viktiga för att underlätta tillvaron. Det skulle även kännas bra om min dotter fick en ekonomisk buffert, jag vet ju inte hur hon kommer att påverkas i framtiden av det som hände hennes syster.

Hon vet att chansen att vinna är liten, men är hoppfull.

– .Professorer stöder vår juridiska uppfattning men det blir upp till tingsrätten att avgöra tvisten . Det som driver mig är att vi ska ha ett rättsäkert samhälle där staten tar ansvar för grova polisiära brister

Största bristen ser hon hos polisledningen som inte gav resurser till ett grundligt polisarbete.
– Det värsta är nog att jag tappat förtroendet till rättssäkerheten. Vi lever alla invaggade i en falsk trygghet, säger hon
 
 

Englas mamma Carina Höglund tycker att polisen ska ta konsekvenserna av sina misstag.
Utan polisslarvet hade hennes dotter inte mördats.
– Den vissheten sitter i kroppen hela tiden och förvärrar hur man mår, säger hon.
Rikspolisstyrelsen har medgett att det gjordes misstag i utredningen av mordet på Pernilla Hellgren i Falun. Gärningsmannen, Anders Eklund, var tidigt ett högintressant namn i utredningen. Trots det utreddes han inte.
Åtta år senare mördade han tioåriga Engla i Stjärnsund.
– Vetskapen om hur misshandlad hon blev och hur skräckslagen hon måste ha varit gör fruktansvärt ont, säger mamma Carina Höglund.

Fortfarande sjukskriven

Hon tycker att staten ska ta ansvar för att de inte kunde skydda hennes dotter och har begärt ett skadestånd på totalt 1,8 miljoner för sig, maken och dottern Sol. Hon känner att hon måste försöka göra allt för att få någon slags upprättelse.
– I dag använder samhället pengar som kvitto för sådant. En ordentlig ursäkt känns också viktig, men det har vi inte fått.
Carina Höglund är fort­farande sjukskriven och ett skadestånd skulle innebära en ekonomisk trygghet, förklarar hon.
– Om man mår dåligt kan pengarna vara viktiga för att underlätta tillvaron. Det skulle även kännas bra om min dotter fick en ekonomisk buffert, jag vet ju inte hur hon kommer att påverkas i framtiden av det som hände hennes syster.

Genomsyras av slarv

I början av året avslog JK hennes begäran med motiveringen att polisens brister inte i juridisk mening har varit en anledning till att Engla blev mördad.
Då gick Carina Höglund vidare med en stämning mot JK i tingsrätten. Om hon förlorar riskerar hon att få betala rättegångskostnaderna ur egen ficka.
– Jag kan inte låta rättssäkerhet styras av att staten har alla resurser och vi inga.
Hon tycker att utredningen av mordet på Pernilla genomsyras av slarv och att de grova misstagen ska få konsekvenser.
– Det värsta är nog att jag har tappat förtroendet till rättssäkerheten. Vi lever alla invaggade i en falsk trygghet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar