fredag 30 december 2011

Brottsoffer har behov av en human juridik

http://www.dagensjuridik.se/2011/12/infor-ett-nytt-ar-2012#comment-1375

Jag önskar inför 2012 att staten kommer på att brottsoffer finns att dom är på riktigt och behöver stöd och en juridik som bygger på derass behov och känslor. I dag har vi en juridik som bygger på staten och brottslingarnas behov och känslor...Vad är humaniteten mot brottsoffrena i detta ? Humaniteten mot brottslingarna kan vi lätt se och den är viktig, men konsikevensen av ett brott borde även inehålla ett humana tänkesättet för brottsoffer!
 Riktigt Livstids fängelse för mördare är en humman handling för anhöriga till mördade ,så att dom kan få lungn med den biten både vad gäller hat känslor och rädsla och aldrig behöva möta mördaren igen .Idag har vi unga och gammla anhöriga som varjedag riskerar att träffa den som mördat deras anhörig på stan arbetsplaten i kassa kön mm. Vi anhöriga har fått livstid och det borde även mördaren ha ,helst med tanke på offrenas upprätelse och för anhöriga ska kuna leva vidre utan rädsla och få hjälp att minska hatet . Tänk dig sjäv att få din lilla syster mördad och du växer upp under de 20 år som mördaren sitter inne sen ska du i  30 års ålern klara av att leva ett vanligt liv och veta att den som mördade din syster är ute ! du som anhörig ska klara av att leva med rädslan och med hatet, så ser verkligete ut för anhöriga till mördade idagens Sverige!

2 kommentarer:

  1. Det du säger borde ju vara självklart! Det är det då i alla fall för mig!

    SvaraRadera
  2. Det är faktiskt inte enbart i dagens Sverige som det ser ut så. Flera andra länder har inte livstidstraff utan benådning. Det verkar som att där det råder god ekonomi har man livstidsstraff utan benådning. Sverige har inte någon vidare god ekonomi så därför är det omöjligt att införa verkliga livstidsstraff.

    SvaraRadera