onsdag 14 december 2011

Allmänheten behöver bättre skydd mot brottslingar.Var är det sunda förnuftet ? hur blev det så här med att alla rättigheter och skydds aspekter ligger hos brottslingarna ?

http://www.expressen.se/nyheter/1.2651182/alhem-borde-ha-domts-till-livstid


Tidigare morddömda Frank Rocco Jensen dömdes till totalt åtta års fängelse för att ha våldtagit en 12-flicka.

Rättsäkerheten för allmänheten har inget värde i det svenska rättssystemet . Värdet ligger i rehabilitering och att alla ska ha en andra ,tredje fjärde ,femte ....chans att åter anpassas till samhället. Vi har ett straff som heter livstid men det är bara en lek med ord då det inte garanterar för offren eller allmänheten att det är livstid det enda det gör för offren är ett ytterligare frustration att inte veta när och om brottslingen ska komma ut igen.Här har vi en mördare som fick livstid för mord och släpptes fri efter en tid, nu har han begått flera brott och en våldtäkt på en 12 åring och får 4 år för brottet ?! En person är död och en 12 åring skadad för livet ändå så ska den här manen snart ut igen ,det enda rätta vore att det fanns riktiga livstids straff för mördare och definitivt för återfalls brottslingar som redan har ett livstids straff i ryggsäcken.

Vad har vi för rätts tankar för brottsoffer och anhöriga och vad har vi för skydds tankar för allmänheten ? Det enda jag kan se är att om du begår brott så ska du alltid ha flera chanser och om en brottsling på rymmen begår brott mot dig så har du rätt till extra skadestånd ,det borde man även ha när staten friger och frisk förklarar på felgrunder och nya brott begås. Jag är ingen jurist men jag tror inte att det finns några sådan rättigheter för allmänheten.
Den som mördade min dotter hade avtjänat sina straff men inte tagit emot vård och ingen utredning av vilka psykiska besvär som ev påverkade honom att fortsätta med brott gjordes. När man har begått brott så borde en riskbedömning med rätt konsekvenser för brottslingen vara det enda rätta för att skydda allmänheten och staten borde ta ansvar för offren med rehabilitering och skadestånd när folk blir offer för frigivna brottslingar.

Var är det sunda förnuftet ? hur blev det så här med att alla rättigheter och skydds aspekter ligger hos brottslingarna ?

2 kommentarer:

  1. Håller med till fullo! Har aldrig förstått dessa inkompetenta rättspsykologers makt i Sverige? De har för vana att underskatta psykopaterna. En psykopat är oftast mycket intelligentare än dessa sk. experter och kan lätt finta upp dem på läktaren! Händer i fall efter fall. Varför man fortsätter att förlita sig så mycket på dessa människor är för mig ofattbart? Bara för att de gått en hjärnskrynklarutbildning? Nää, Sverige är otroligt naivt och mesigt när det gäller dessa grovt kriminella typer varav många helt enkelt inte är återanpassningsbara! T.ex kan man inte bota tungt kriminell psykopati (tillfällighetsmördare, våldtäktsmän etc.) utan det är bara att hålla dem inlåsta! De minst farliga mördarna för samhället rent generellt är yrkesmördare o de som gör överlagda planerade mord.........men det döms inte på det sättet för de anses ju "friska" o får på så sätt längre straff generellt. De farligaste djävlarna döms som "psykiskt sjuka" o friskskrivs senare av nån löjlig psykologtyp o släpps ut i samhället igen.

    SvaraRadera
  2. Nu är det så här att mördare anses vara farliga och därför har vi livstidsstraff med möjlighet att omvandla straffet till tidsbestämt straff när man anser att den dömde är mogen för det med allt vad det innebär. Ska vi hellre ha 20- år för mord med möjligheter att förlänga straffet för den som man anser inte bör få bli fri istället som i Norge? Så märks det att Tony Olsson inte har kommit så långt i utvecklingen. Men han uppfyller väl de flesta kriterier för att vara psykopat. Dessa går inte att rehabilitera tillbaka till samhället. Jag håller inte med att rättspsykiatriker underskattar psykopater i dagsläget. För det första därför att när de genomgår en farlighetsbedömning inför förhandlingar om tidsbestämt straff träffar den dömde minst 2 psykiatriker för att minska risken för att de blir duperade. Kan någon säga att de har gjort fel när de har släppt någon intern förutom den där idioten som dödade sin fästmö på fyllan. Han som tidigare var morddömd, hade fått tidsbestämt straff och allt. Frågan är varför de fick hjärnsläpp just i det här fallet. De kommer nog inte att få hjärnsläpp om ASET skulle våga sig på att ansöka om tidsbestämt straff. I dagsläget vill han ju inte samarbeta. Mycket tyder på att han kan vara psykopat om man läser artikeln om hans fd flickvän. Hon som anmälde honom. Läs artikeln om hans brev till henne får du se själv.

    SvaraRadera