tisdag 4 november 2014

Vad vill vi egentligen ha för samhälle om vi vågade vara ärliga istället för politiskt korrekta fundera jag på just nu ,när jag samtidigt känner mig väldigt frustrerad över hur jävligt livet kan vara ,

Idag så fick vi läsa i Expressen ,en artikel som var skriven av Magnus H om AsEt som flyttats från Norrtälje till Tidaholm och vill ha 60 000 i skadestånd för en förtjänad misshandel. .
jobbigt att det aldrig blir lugnt om AsEt det river och sliter i öppna sår ! jag vet att jag ibland själv driver på processer genom att att jag vill ha ett rättssäkrare Sverige och brottsoffer tänk men då blir jag inte så illa berörd efter som jag inte fokuserar på mördaren och att jag är förbered och kan förbereda andra berörda.
Magnus brukar inte kontakta oss om artiklar som berör oss den enda som gör det är Erik Tagesson .
Min tanke blir helt absurd att det vore billigare för alla om de dödat AsEt  ett mord ger oftast 50 000 i skadestånd, givetvis skulle vi då få en ny mördare .jag är verkligen emot våld av de flesta slag men här går gränsen för vad ett liv är värt, det är inte ok att ta en ananas liv men när personer själv väljer att ta andras liv funderar på om dödsstraff kan vara en möjlighet i en rättsstat ,får man ens fundera i den tanken  ?  Nej det är nog för komplicerat ur ett etisk synvinkel med dödsstraff !? jag vet att jag inte är politiskt korrekt och jag skulle så gärna sitta som nämndeman i domstol och alla andra politiska uppdrag för jag tycker samhällsfrågor och utveckling är så intressant och jag borde då förhålla mig politiskt korrekt vilket är svårt om man samtidigt värderar ärlighet .Vad vill vi egentligen ha för samhälle om vi vågade vara ärliga istället för politiskt korrekta fundera jag på just nu ,när jag samtidigt känner mig väldigt frustrerad över hur jävligt livet kan vara samtidigt som jag vet att jag bor i ett land som är fantastiskt med relativt hög rättssäkerhet även om den inte är 100 % ... suck och suck inte är det lätt att vara människa alla dagar , man känner och har verkligheten på ett sätt men hjärnan och uppfostran säger något annat  

2 kommentarer:

  1. jag förstod att du skulle skriva om det och jag förstår din reaktion. Men försök se det lite positivt. Med de här pengarna kommer han att kunna betala av skadeståndet han är skyldig er och Pernillas familj. Även om han aldrig blir fri så är det alltid lite trevligt att få pengar från honom. Han kommer säkert att åka på mer stryk så det är bara att tacka och buga för alla skadestånd han ev får i framtiden.
    Nej, jag tror inte att han blir fri så länge han utgör en fara för kvinnor. Det finns ännu en orsak. Tänk dig när han blir så gammal att han behöver tillsyn på något äldreboende. Övervägande uskor är kvinnor och de kommer att behöva få en betald kurs i självförsvar. Tror inte ens att någon kommer att vilja vårda honom om jag ska vara riktigt ärlig. Jag skulle inte vilja göra det i alla fall. Nu utbildar jag mig till biomedicinsk analytiker så det är knappast troligt att det blir så heller.

    SvaraRadera
  2. Han får behålla pengarna själv och behöver inte betala på sin skuld. Se dagens artikel i Aftonbladet

    SvaraRadera