torsdag 13 november 2014

Då var det dax igen

Ja ha då var det dags igen...Förstår om det är svårt att förstå hur allt runt mördaren påverkar oss och varför vi läser och reagerar. Jag kan känna en viss avtrubbning men ändå kan jag inte bara låta det passera för det påverkar på ett mycket djupare och personligt plan och det gör väldigt ont eftersom minnet av vad som hände trycks fram även om jag varje dag kämpar med att förtränga det för att orka.
Idag gjorde jag som vanligt och läste tidningarna på webben innan jag ska åka och jobba ,idag stod rulla köttbullar till julborden på serveringen jag driver på schemat men det kom av sig då AsEt är på tapeten igen i Aftonbladet och jag vet ju aldrig när det står något om mordet i tidningarna, så det blir alltid en stött genom kroppen varje gång . Stöten gör mig lite apatisk och illamående tror det är ett försvar så inte alla känslor ska komma fram på engång. Jag suckar och försöker tänka rationellt ringer min dotter och pratar om det med henne ,jag har slutat ringa runt till alla andra som jag vet också blir illa berörda .
Jag läser artikeln och tänker rätt åt den djävulen och små myser lite elakt men snabbt går det över till att jag vill inte vara en sådan ond människa jag vill vara bättre ,men om sanningen ska fram så är det så jag tänker vare sig jag vill eller inte. Jag har inget emot att AsEt får ett helvete i fängelse även om det är absurt att dom som utsätter han för det själva har mördat , hur tänker dom funderar jag. Jag är en analytisk människa och tycker att psykologi är väldigt intressant. Jag har respekt för lagstiftningen och de demokratiska processerna och förstår att vi inte kan tillåta misshandel mm i fängelserna . jag vill på demokratisk väg jobba fram riktiga livstidsstraff och gärna en bättre etisk journalistik som tar hänsyn till brottsoffren. Jag har många vänner som fått sina nära anhöriga mördade så jag vet att jag inte är ensam om att tycka att det inte är rimligt att vi inte ska kunna delta i mediavärldens flöden utan att förvänt oss att det när som helst utan att vi vet om det står om mördaren och mordet . jag förstår att det inte går att låta bli att belysa den delen av verkligheten men jag tänker att det borde gå att göra med lite mera respekt för dom som lever med att få ta stryk av artiklarna.   
Det stod även en artikel i aftonbladet som var skriven 2008 om AsEt och hur han kunde bli en mördare ,jag hade inte läst den förut och reagerar på att dom publicerar den idag och att den nu 2014  finns annan information om hur AsEt psykiska och beteendestöda status påverkat att det blivit som det blivit men även vad jag anser att vi under fängelse vistelser  inte kräver genomgången rehabilitering för sexualbrottslingar innan straffet anses sonat .  det står att Engla hade tandställning när hon kom cyklande och det stör mig väldigt mycket för så var det inte...hon hade den i fickan ...små detaljer som gör väldigt ont att påminnas om efter som det finns en lång historia runt just tandställningen :(

5 kommentarer:

 1. Du är väl inte ond för att du vill att AsEt ska få ett helvete i fängelset? Det tycker då i alla fall inte jag. Det är rätt åt honom.

  SvaraRadera
 2. Nej, det är en naturlig tanke. Det håller jag med om Linda. Men nu kommer du snart att få lugn och ro en tid då rättegången mot kvinnan som styckade sin kärleksrival börjar den 2 december. Det kommer säkert att bli mycket skriverier om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du med att jag snart kommer få lugn och ro då rättegången mot kvinnan som styckade sin kärleksrival börjar den 2 december?

   Radera
  2. Linda jag tror inte anonym menar just dig. utan att det inte blir skriverier om AsEt då det kommer att skrivas om den här kvinnan istället

   Radera
 3. Rätt Carina. Det var precis det jag menade. Jag känner henne inte men vet vad hon heter. Jag har en vän på facebook vars släktingar är släkt med den mördade flickan. Så det är mycket skriverier just nu. Mycket hårda ord som ändå inte leder någon vart. De mår inte bättre av det direkt. Önskar att det fanns någonting man kunde göra.

  SvaraRadera