fredag 7 november 2014

Nu när förnuftet börjar titta fram ur dimorna av enorm smärta när mördaren dycker upp i media och känslorna är svåra att hanter så får ni ett liten iblick i mina funderingar för dagen

Igår var det många besökare på min blogg ,antar att det var pga rättegången där AsEt var brottsoffer ... jag spenderad fm med min dotter så jag fattade inte fören igår em vilken tumult det var och när jag börja läsa på webb tidningarna så slog det mig att jag kunde ju ha åkt och vara med på rättegången fiiifannn att jag inte fattade det tidigare.Hade ju varit ett utmärkt sätt att påminna mördaren om att vi inte glömt han och aldrig kommer att gör det. Han vägrar träffa mig och jag vill ju hålla kontakten...i alla fall tills han talat om vart Englas och de andra han mördats saker är. Jag köper inte hans historia om vad dom är för då skulle jag ha hitta dom ! Inte heller köper jag att han ska ha stannat på vägen från dumpningsplatsen och slängt glassögonen ,dom har han i sin samling.

En annan tanke runt skadeståndet han begär är att jag kanske borde betala det som ett tack till gärningsmännen, samtidigt som jag realistiskt förstår att vi kan inte tillåta våld i våra fängelser det skulle vara ohållbart  . Jag förstår att dessa män inte är några duvungar man sitter inte i sexbunkern för inget, antagligen skulle dessa herrar även ha sig en omgång om det var så det skulle förhålla sig i fängelset.

När det känns som jobbigast så kommer dödsstraffs tanken upp som ett alternativ. Moraliskt ser jag inget problem med att dom som väljer att andra ska dö själva skulle få dö, men även där så förstår jag att det inte är realistiskt efter som det finns en risk att människor blir oskyldigt dömda och att någon måste ha jobbet som bödel vilket inte skulle vara mänskligt och hur skulle facket och arbetslagen se på det ...ja lite ironisk måste man få vara i en sån här soppa.

Om dessa gärningsmän blir dömda att betala skadestånd och inte har betalningsförmåga så träder brottsskadeersättningen in som staten betalar ut och gärningsmannen blir skyldig staten, där ska det även bedömas om brottsoffret har utsatt sig för extrem fara ofta handlar det om att man som brottsoffer är med i ett kriminellt gäng mm om så är fallet så ska inte blottskadeersättningen betalas ut eller minskas. .Det ska blir spännande om det blir så här ,hur värderar dom att man mördat ,torterat och våldtagit personer så man hamnat i fängelse ? har man utsatt sig för en högre risk då ?

Att en dömd som sitter i fängelse med skadestånds krav till brottsoffer som ligger hos kronofogden ska få skadestånd utan att betala in det på sin skuld är lite för absurt ,det måste det ändras på .  

Misshandels delen han söker ersättning för är 40 000 kr för en person, morden han ska betala för ligger på 50 000-75 000 per person. 

  


2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig angående skadeståndet till fullo. Men varför har kronofogden fått ansvar för det där med skadeståndet? Det förstår jag inte.

    SvaraRadera
  2. Kronofogden ska utmät om det finns pengar som brotslingen blivit dömd att betala. Ev sälja huset bilen mm ofta finns inte pengarna och då står skulden kvar men brottsoffret kan ansöka om en del av skadeståndet hos brotsoffermyndigheten, fast först hos försäkringsbolagen...

    SvaraRadera