onsdag 30 oktober 2013

väntar på svar från hovrätten

Väntar på svar från hovrätten det ska komma innan den 5 nov men vi vet inte riktigt när ännu.
Jag hoppas på en välskriven dom med välmotiverad juridik som går att förstå , nu tro väl ni som läser detta att det är själv klart i ett domslut men nej det är det inte kan jag säga . I värsta fall får vi ett svar där det står Vi fast ställer tingsrättens dom och då har vi inte fått svar på hur dom tänker kring juridiken varken från tingsrätten eller hovrätten. Att vi förlorar med ett välmotiverat svar och en förklarande juridik kan jag däremot ta .
 I rätten ingår hovrättspresidenten Fredrik Wersäll, hovrättsrådet Marianne Jörgensen (referent), hovrättsassessorn Karin Lilja och tf. hovrättsassessorn Patricia Barrefelt.
Jag tänker att det är av stor betydelse vilka som handhar ärendet för hur seriösa o väl arbetade svar man får. I tingsrätten satt det troligen kompetenta men dock mycket äldre tror delvis 2 pensionärer  o en medelålders tjej. jag frågar mig om dessa äldre män verkligen var på hugget och helt seriösa ...jag vet ju att dom inte var det efter som vi fick prövningstillstånd i hovrätten så tyder det ju på att det fanns mer att önska av den domen...I domen fanns det mycket konstig juridik och ingenting på hur domarna såg på våra 3 vittnens vittnesmål.

Nu är Fredrik Wersäll hovrättspresident i vårat mål i hovrätten, han är chef och har varit riksåklagare så det borde ju betyda en välmotiverad seriös dom ,men samtidigt har han nyligen varit i blåsväder vad gäller våldtäktsdomen där dom 6 pojkarna blev friad från våldtäkt och i den domen så finns det ju många jurister som tycker att det var en felaktig dom men även de som tycker att den ändå var välskriven så jag vet inte vad jag kan dra för slutsatser att just Fredrik är våran domare ? Fast att dom sätter han som domare i vårat mål betyder nog i alla fall att det tas lite seriöst. Lite så tänker jag i dag ...

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar