måndag 7 oktober 2013

svar från hovrätten kommer senast 5 nov och ska media betala vid en vinst i rätten så borde väl staten göra likadant

Nu vet jag att den sista dagen för svar från hovrätte är den 5 nov men det kan bli tidigare . Jag hoppas på tidigare men det viktigaste är att det blir en välskriven dom som inte går att klaga på ,det kan man väl ändå begära efter allt...
Enn annan sak som pågår just nu är förslaget om att media ska betal sina kostnader även när dom vinner i en tvist . kanske staten då skulle ta och betala sina kostnader när dom är i en tvist ... det vore alla fall mera rimligt!
 Jk är statens främste företrädare vid en tvist om myndighets fel o brister. Den som klagar ska själv betala för en advokat som kan hjälpa till att bevisa din klagan eller så får du lägga fram bevisningen själv ,det hjälper inte jk till med. vill du sedan klaga på jk svar så får du även betala för jk o dina egna kostnader vid en rättegång om du förlorar. I domstolen o hos jk hittar du jurister som gått i samma klass och fler som jobbat på båda ställena. klart det finns några modiga som vågar gå emot sina vänner men klart så finns det en jäv situation att fundera över när man vill klaga på jk till domstolen. kanske finns det inte mycket att göra åt det men man kunde i alla fall skaffa en myndighet som är folkets främste företrädare och som inte kostar när man vill klaga på en myndighet .varför ska bara den rika kunna klaga på en myndighet så som det faktiskt är idag !!!  och ska media betala så borde väl staten göra lika ..

1 kommentar:

  1. Suverän artikel.
    http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/stromstedt-jag-ar-sa-trott-pa-knullgubbar/

    SvaraRadera