måndag 29 april 2013

helt galna regler i sjukförsäkringen och det fackliga om man varit sjukskriven i över 5 år

helt galna regler i sjukförsäkringen och det fackliga om man varit sjukskriven i över 5 år och ingen har berättat om dom innan jag gick över tiden !
Nu är jag arg igen ...Ok så här är det, när man varit med i facket och vänder sig dit för att få stämpla o försöka börja jobb med det man får tag på, då får man veta att har man varit sjukskriven i över 5 år så får man ingen ersättning genom arbetslöshetsförsäkringen ...Då föreslår arbetsförmedlingen att jag ska ta aktivitetsstöd och fortsätt jobba på min rehablitering mot arbete på så vis och då kan jag även jobba när jag får tag på något och få aktivitetsersättning dom anadra dagarna :) bra japp, men sen nä jag ringer facket förstår jag att... nej ! för har man varit sjuksiriven i över 5 år så får man inte den delen av ersättningen som kommer från facket utan bara 265 kr om dagen från försäkringskassan (det är väl skatt på den pengen åxå). Så jag har konstaterat att har man varit sjukskriven i över 5 år så är enda möjligheten att fortsätta söka sjukpening eller bli sjukpensonär eller vad det heter nu. Det är ju helt ironiskt och galet när man äntligen börjar känna sig redo för att jobba !!!! ska man skratta eller gråta? tTpiskt för regeringen att jag ska hamna mitt i detta prisis när det gått 5 år NU blir det en till fajt bara att kavala upp ärman här måste politiken ändras !

3 kommentarer:

 1. Så man måste alltså antigen bli sjukpensionär eller få ett heltidsjobb rakt av efter 5 års sjukskrivning? Jag kan tyvärr inte sådant där med facket o.s.v för jag har aldrig jobbat.

  SvaraRadera
 2. Hej Carina!
  Det var gôtt att se dig vid brasan!
  Hörde du Ekots lördagsintervju idag? Lyssna på den annars. På tal om vår omhuldade rättsstat.
  Kram från Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena nej jag hörde inte då ska jag lysna i kväll Tack. gott och se dig åxå :)
   Kram kram

   Radera