måndag 20 maj 2013

Mål nr T 3967-13 Får vi prövningstillstånd ?

Idag ska vi lämna in överklagande till Svea -Hovrätt

Vi har överklagat till Svea hovrätt och begärt prövningstillstånd. Prövningstillståndet behövs om hovrätten skall pröva överklagandet överhuvudtaget.

Nu idag på em ges kompletteringen till överklagandet in där vi har utvecklat skälen till varför vi vill att hovrätten skall pröva överklagandet.
· 
       Vi trycker på att vi med den bevisning vi åberopat har styrkt att AE skulle ha DNA-testats och gripits tidigare än vad som skedde.
· Vi trycker på att tingsrätten inte redovisat hur rätten värderat den bevisning vi lagt fram (bl.a. den statliga granskningsrapporten och våra sakkunnigförhör)
· Vi anser att under alla förhållanden bör beviskraven inte ställas så högt som tingsrätten gjort, och att bevisbördan till och med borde läggas över på staten i ett sådant här mål.                
  
  Min advokat har skrivit ihop 23 sidor om hur vi tänker .För dom flesta är det suntförnuft att staten borde be om ursäkt till dom drabbade när dom klantar sig på så många punkter i en mordutredning. Att felen begåtts finns det en statlig utredning om, att Engla blev mördad pga att utredningen inte sköttes konstaterar man i utredningen. Att vi i familjen mår mycket dåligt av det är väl inte heller konstigt...  Att svaret vi fick från tingsrätten var dåligt skrivet utan svar på hur man ser på våra sakkuningas inlägg ang frågeställningen och våra argument kring det tingsrätten ger som ett argument till avslag för...Om vi nu ens med det dåliga svaret från tingsrätten riktigt förstått vad det är tingsrätten menar med sitt svar ?  

 
 
 

4 kommentarer:

 1. Önskar dig/ er lycka till! Tycker inte det är klokt från början till slut... Har man gjort fel med dessutom sådana ödesdigra konsekvenser borde man stå för det. Tyvärr har du fått den största förlusten oavsett, men en fet ursäkt hade gjort sig tycker jag. Känner med dig och din familj och tycker du gör helt rätt som står på dig när saker e rent ut sagt för jäkliga
  MVH Patricia heter jag:-)

  SvaraRadera
 2. Ja, när myndigheter blir avslöjade med sådana enorma brister i form av slapphet, bekvämlighet, dumhet och okunskap, då finns det bara PRESTIGE kvar att ta till som försvar. In absurdum. Alldeles särskilt viktig blir den ju när konsekvenserna av deras handlande/icke-handlande blir att ett barn dör, det absolut värsta man kan vara orsak till.
  På dom igen, bara! Det ska till nån som du.
  Kraaam från Lena

  SvaraRadera
 3. Det borde ju egentligen inte vara någon tvekan om att ni har rätt. Men allt ska ju ÖVERbevisas.

  SvaraRadera
 4. Lycka till! Av hela mitt hjärta önskar jag er stor framgång.

  hilma

  SvaraRadera