tisdag 2 april 2013

Efter tio med MalouEfter tio med malou Intervju med mig  http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/carina-h%C3%B6glund-om-kampen-mot-staten-2316897

Nu har jag lyssnat på intervjun och märkte att jag strulade till det lite runt JK.

Så jag gör om o rätt här :)

Jk är den som ska kontrollera myndigheter genom att ha tillsyn över myndigheter
Jk är den som ska ha tillsyn över domstolen
Jk ska reglera skadeståndsanspråk mot staten
Jk är statens främste företrädare vid tvister som går till domstol

Så när bevisligen en myndighet som polisen gjort fel så ska man kunna bevisa det till jk genom skadestånds lagens regler som är mycket svåra o juridiska .
Här är vi överens om att polisen gjort många grova fel men vi får ingen ursäkt för vi kan inte bevisa att Engla inte hade blivit mördad av AE om polisen gjort rätt. Det räcker alltså inte att felen är gjorda... Om man vill klaga hos jk så måste man betala en advokat för att hjälpa en om man inte kan själv och vem kan själv när det är så krångligt ? Om man sedan inte kommer överens med jk och vill ta det till domstol så man får en oberoende granskning ."oberoende "efter som jk är jävig mot staten fast egentligen så är ju domstolen även jävig mot staten efter som jk även granskar domstolen... Då lär man i alla fall betala för den processen och man har ingen aning om vart kostnaden kan hamnana ...Vilket gör att nästan ingen vågar gå in pga ekonomiska risker o begära att få en riktig utredning av myndigheters misstag + att alla verkar vara jäviga mot staten i detta kråk bo.
Med det så får inte staten som är ansvarig för polis myndigheterna ta ansvar för polisens misstag och den som blir utsatt får ingen ursäkt !
Polisen får inte heller möjlighet att be om ursäkt för sina misstag.
Det som behövs är en ansvars grund mot dom som blir drabbade när polisen gör grova misstag.Ska vi ha ett rättsäkert samhälle eller inte ?


1 kommentar:

  1. Hej Carina!
    Jag tyckte det var en mycket, mycket bra intervju. Jag är stolt över att jag känner dig!
    Stor kram från Lena

    SvaraRadera