fredag 17 februari 2012

debatt om den krimenella brottsligheten

Tittar på svt forum debatt i riksdagen om organiserad brottslighet en intressant debatt men inga nyheter eller konstigheter förutom från SD som var lite extra starka.Jag tror att många medborgare skulle hålla med SD i dom här frågorna ,vilket oroar för att dom ska vinna röster önskar nu att ett parti tar upp kampen med SD i frågorna kring kriminal politiken.Moderaterna är på god väg men det behövs ännu mera kraft tag.   Det som sägs i debatten är vad dom flesta kan hålla med om och förstår är viktigt. M , FP,  KD och SD har mycket bra fokus på att få bukt på den organiserade brottsligheten,undrar bara om dom ska få till sina förslag eller om det bara är ord  . S känns lite lagomt så där i mellanmjölkens land...V och MP ligger platta i debatten dom vill förebygga den kriminella organiserade brottsligheten med att motverka dom socila klyftorna ,vilket jag tror att vi alla tycker är viktigt och en viktig långsiktig återgärd. Men att det viktigaste här o nu är att punktera ledarna och strukturen i den vuxna kriminella världen. MP tjatar vidare om förebyggande arbete för att motverka barn fattigdom och social klyftor en mycket viktig debatt men varför fastna i att det är den enda lösningen ...Dom kriminella ledarna som driver den organiserade brottsligheten kan knappast motverkas i nuet av att av barnfatigdom eller socila klyftor minskar. Vänsten tror inte på stränga straff !
Vänster lyfter lite gran på slutet i debatten med att läsa högt ur brå material men är det en vänster åsikt eller ...     Beatice Ask är en riktig klippa beundrar hennes fokus och tydlighet.

Som vanligt i en kriminalpolitisk debatt så hör man inget om brottsoffrenas konsekvenser och behov.
Eller statens avsvar för medborgarna det bygger hela tiden på brottslingarna, kriminalvården och polisen.
Hoppas att vi snart får lysna på en debat om ungdomsbrotsligheten.
socila o ekonomiska klyftor ökar och med det en grogrund för kriminella nätverken att rekrytera ungdomar .Här måste man kunna tänka stort både att förebygga med insatser på arbetsmarnaden och i skolan. Även tidiga insatser vid ungdomsbrotslighet med medling och riktiga konsekvenser där även föräldrarna vävs in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar