tisdag 22 november 2011

Flink får i dag veta när han får bli fri många tycker att han är värd en andra chans .Jag tycker inte att det går att sona mord och att det inte ska finnas en andra chans för mördare.

 36 år betyder att han i praktiken får ca 25 år för 7 mord!


 http://www.dt.se/brottsplats/1.4122086-nu-far-flink-sin-dom
från artikeln
På tisdagsmorgonen prövar Högsta domstolen om Mattias Flink blir fri om åtta år eller inte.
Livstidsdömde Flink från Falun - som sköt ihjäl sju personer 1994 - fick sitt livstidsstraff tidsbestämt i Göta hovrätt till 36 år.
Det skulle betyda att han blir en fri man 2019.
Domen överklagades till Högsta domstolen och där begärdes prövningstillstånd, vilket också beviljades.
Och i dag sker alltså förhandlingen i Högsta domstolen, vilket emotses med stort intresse.
Anledningen till att det begärdes prövningstillstånd är att RÅ anser att det är för tidigt att ge Flink besked om en tidsbestämning - om straffet bestäms så långt som 36 år.
Och att Flink själv anser att 36-årsdomen handlar om för lång tid. Han vill få straffet nedkortat - och hänvisar till en tidigare dom i HD, där man uttalat att tidsbestämda straff ska vara 18, 21 eller 24 år.




Om ca 10 år har den som mördade torterade och våldtog min dotter Engla möjlighet att börja söka om frigivning!
Tycker ni att även han ska ha en andra Chans ? Ni som tycker att mördare ska få en andra chans lär ju tycka det!
Min dotter får ingen andra chans vi anhöriga får leva ett tungt tufft liv ni kan inte annan vilken smärta det är att bära på som anhörig. Vi anhörig borde inte ens inte behöva gå igenom tanken på att dom ska ut igen !
Hur kan man som mamma eller syster orka veta att mördaren är ute, utan att bli galen eller själv bli en mördare? jag vet inte hur det blir men tanken finns ofta med mig och det gör jävligt ont!Det är inte så enkelt att det bara handlar om hat det är mer komplicerat än så ! Vi anhöriga är skadade människor men förväntas vara så snälla omtänksamma och förlåtande...hur vore det om man satte sig in i våran ångest och kamp för offrens upprättelse ? 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte att han ska få en andra chans.

    SvaraRadera
  2. Han ska absolut INTE ha en andra chans!!!!!

    SvaraRadera