måndag 13 februari 2017

Debattartikel

Idag har jag och Camilla en debattartikel i Aftonbladet

.http://www.aftonbladet.se/debatt/a/ql22o/mordare-maste-kunna-fa-livstid--pa-riktigt


Vi provade först med expressen men kom inte överens om hur slut resultatet skulle vara. Så då kontaktade jag Aftonbladet och även där var det lite trix men fick iallafall med essensen och de viktigaste poängerna, blev hyfsat nöjd med slut resultatet . Jag är ingen bra skribent så att man behöver fixa med grammatik och ordförståelse kan jag köpa . Har lärt mig att debattartiklar ska var enkla och inte innehålla för svåra tanke gångar. Jag tycker nog att man förminskar läsarna med det men det finns statisk hur folk läser ska ni veta ...  tror inte heller media är vana med brottsoffer perspektivet dom blir ofta förvirrade av det och vill ha det så dom känner igen sig. Jag vågar påstå att brottsoffer perspektiven sällan finns med i media det är en hårsmåns vinkel som kan gör att det blir ett samhälles perspektiv istället .

Jag tänkte förklara några delar som inte kom med här tex så menar vi inte att alla mord ska ha riktigt livstidsstraff men att det ska finnas i straffskalan och det vanliga morden med vuxna förövare ska falla under riktigt livstidsstraff.
Livstidsstraff ska betyda att det garanterar offret och allmänheten att förövaren sitter i fängelse resterande tid av sitt liv.
Ta bort ordet livstidsstraff om det inte garanterar det.
Det lägsta möjliga livstidsstraffet idag är 18 år dvs 12 år med straffrabatten .det längsta vet vi inte.

Den mördade får ingenting till dödsboet, så blir du mördad ska du veta att det inte kommer dömas ut något skadestånd till dit dödsbo. Vi menar att även den mördade ska ha rätt till skadestånd.
Vi behöver lära oss att ta tag i problem innan dom blir för allvarliga ,ungdomsbrottslighet behöver snabba konsekvenser och återfallsförbrytare inom misshandel och sexualbrott ska ha strafftider där dom hinner genomgå professionell rehabilitering och konsekvenser som gäller även efter frigivning tex med begränsad rörelsefrihet och återkommande riskbedömningar och ingen ska kunna få en frigivning utan att genomgått rehabilitering och blivit godkänd.

1 kommentar:

 1. Hej! Jag är en podcastlyssnare och jag tänkte bara meddela dig och Sol om att detta podcastavsnitt från Svenska Mordhistorier inte alls verkar ha tagits bort.

  Avsnittet har har hela tiden legat kvar i "etern", det vill säga att alla fortfarande kan lyssna på det i sina podcast-apps.

  Det enda det ser ut att dom gjorde var att plocka bort avsnittet från Radio Plays hemsida, alltså bara själva beskrivningen om att avsnittet fanns.

  Men som sagt, inte plockades det bort inte, utan går och har gått att lyssna på precis som vanligt för alla som har en podcast-app.

  Tycker det är tarvligt då framförallt eftersom han Sebastian som har podden i artikeln lovade er att den skulle tas bort.

  SvaraRadera