måndag 26 oktober 2015

Lisa h rättegången och media hyenorna som nu bara vill överträffa varandra utan hänsyn till något annat än säljande artiklar.Nu börjar Lisa h rättegången och jag blir chockad av hur hänsynslöst ingående media beskriver det hemska hon utsatts för .Det är verkligen vidrigt och hemskt så på ett sätt så är det bra att alla får veta så mördaren vet att alla vet och han får ett större helvete i fängelset, men det blir på bekostnad av att ev de i offrets närhet får ta mycket mera än dom klarar av att hantera ... Jag kanske borde hålla låg profil då det inte handlar om våran mardröm men jag kan inte hålla tyst då jag själv har varit i samma situation och fick jobba stenhårt för att få igenom sekretess på det hemskaste. Jag bönade o bad media att inte beskriva de Englas utsatts för med hemska ord utan visa hänsyn och återhållsamhet för jag ville skydda alla släktingar och vänner till Engla som inte skulle kunna hantera det. Men det sket media i dom körde all in på allt dom kom åt och jag tackade gudarna för att jag lyckats fått sekretess på det ingående hemska bitarna sa det blev slutna dörrar då . Samma dag som rättegången började sa pratade jag med domaren och sa vi skiter i sekretess och har öppna dörrar alla ska få vet vad aset gjort, då glömde jag bort att det var viktigare att skydda de barn o ungdomar i Englas närhet och egentligen alla som inte är mogna att kunna hantera de hemska om man nu någonsin kan bli det. Men domaren räddade det genom att övertala mig att aset då inte skulle kunna prata lika frit med öppna dörrar .
Media har inte mycket till pressetiska regler för att ta hänsyn till anhöriga till mördade och den mördade tar dom inte alls hänsyn till. I den har situationen önskade man att punkt 7 kunde gälla anhöriga till mördade och den som är mördad men det gör det inte.
Respektera den personliga integriteten
7. Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.

Respektera den personliga integriteten
7. Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar