söndag 6 september 2015

Sol min dotter har medverkart i en dolkumentär . Jag är Sol, Englas syster

http://solhoglund.blogg.se/2015/september/jag-ar-sol.html


http://urplay.se/Produkter/190283-Barnaministeriet-dokumentar-Jag-ar-Sol-Englas-syster
Jag var väldigt skeptisk till att det var rätt tid för en dokumentär om Sol så själv tackade jag nej för min oro kring om Sol skulle orka med både det och sitt gymnasiearbete som var på sista året och jag tyckte även att det var lite tidigt i bearbetnings processen kring det hemska. Jag stöttade henne att ta eget beslut i hur hon ville göra och nu är jag glad att hon gjorde det min kloka fina starka modiga dotter. Det är verkligen som hon säger viktigt att få prata om sånt som är svårt och det vi inte upplevt själva kan vi få insikt i genom att lysna på de som har varit där. Hon säger även att vi behöver lyfta brottsoffer frågorna och inte bara brottslingarna. Jag håller med och hoppas att vi ska kunna hjälpa både brottsoffer och brottslingar på bästa sätt men i vissa fall går inte bådas behov att jämka då behöver vi prioriterar att brottsoffren kan få en bra livssituation.
Jag är stolt mamma och har gråtit floder när jag lyssnat på dokumentären. Älskar dig Sol av hela mitt hjärta 💕 och önskar mest av allt att du sluppit få gå igenom att få din syster mördad ,tyvärr kan vi inte göra något åt det utan som du säger vi får leva i verkligheten och försöka skapa mening i meningslösheten.
Trots allt elände och den enorma saknaden och smärtan efter älskade Engla så har jag det väldigt lyckosamt med en väldigt härlig engagerad dotter som vill bli president och jag har försökt att uppfostrat henne till att hon kan bli allt hon vill så bli inte förvånad om Sverige har en president i framtiden 😉... Jag har även försökt lära henne att det alltid är ok att ändra sig 😉 vi utvecklas ju hela tiden. Jag har en underbar man som älskar mig för den jag är, hans tre barn och ett barnbarn. Våra familjer,släktingar och vänner och djur.
Jag kan faktiskt säga att jag ser framemot resten av livet även om jag även pga smärtan längtar till slutet men då ska jag ha levt fullt ut och klart1 kommentar:

  1. Det var en välgjord dokumentär. Det finns väl en oskriven regel för somliga att man inte får prata om det här. Personligen tycker jag att det är bra för även om vi aldrig kommer att ibföra verkliga livstidsstraff så finns det familjer som mår dåligt som känner att de inte får hjälp. Det måste det bli en ändring på.

    SvaraRadera