onsdag 17 juni 2015

Media och ond bråd död, styrke kramar till Lisa Holm och hennes familj och vänner

Mina tankar går till Lisa Holm som inte får leva sitt liv för att någon annan bestämt det, styrke kramar till familj och vänner.
Det är mycket likheter i det som jag tror våran familj och Lisas kommer ha gemensamt. Hur det känns när man inte vet vad som hänt och var våran kära är. OND BRÅD DÖD för att någon annan bestämt det. Sorgen och den tunga saknaden som alltid följer med en i allt resten av livet.
Jag anar att dom även får bära frustrationen över media, polis,åklagare. Hur media spekulerar och försöker fiska fram bästa säljande rubrike, när jag läser tidningar så kan jag se de olika rubrikerna och fundera över hur journalisten tänkt vilka vägar tog dom vilka frågor ställdes för att få fram det som egentligen inte är speciellt intressant just nu i detta stadium ur ett brotts och brottsoffer perspektiv. Jag mins hur det var för oss när journalister ringde om saker bara för att få en ny rubrik tex var det en tidning som ville ta hit pappan till Engla jag svara bara att då får du ta hand om han jag har fullt upp med att ta hand om min familj här. Dom gjorde allt för att få lägga ut en artikel om Englas mobil men jag berätade inte hur den såg ut eller vilken modell det var tyckte det bara var för att gå en rubrik inte för att hitta mobilen. Så var det i mycket!  Det var journalister i som smög i skogen och stod på vakt i och för sig för att se om dom kom och vallade mördaren och det kan jag förstå att dom ville ha fast att följa efter oss när vi åkte iväg med bilen var lite för mycket. Jag tror säkert att Lisas familj får samma bemötande. Önskar att media istället kunde ta det lugnt och sattsar på kvalitén istället för snabbast.  För media gör även mycket bra dom hjälper familjen att gå fram information som dom annars inte fått och dom stressar åklagaren att göra ett bra jobb. 

3 kommentarer:

 1. Mina tankar går till tjejer och kvinnor som blivit mördade, journalister gillar att få snask rubriker på människors olycka.
  Sedan är det för menlösa straff i Sverige,
  Elin Krantz mördare fick straffrabatt på två år för han skulle bli utvisad.
  Brottslingar kommer ut efter 2/3 straff om de inte är dömda till livstid,
  Hur var polis och åklagare då mot er anhöriga?
  Jag kommer ihåg begravning av Engla som jag såg på tv, där hon uppträdde på video. med en låt som hette "Superduper kille"
  Jag är son till en fd polis, och i släkten har vi en min mammas morfars fostersysters man som jobbade som konstapel på Långholmens centralfängelse förr i tiden.
  Så tuffare som det var på fängelserna i Sverige förr i tiden skulle det var nu på Sveriges fängelseanstalter.
  /Linus

  SvaraRadera
 2. Jag har precis tagit mig ur en debatt efter senaste mordet på IKEA. En stackars kvinna hade lagt ut ett evenemang om en tyst minut för Sheleffteå borna som blev mördade utanför IKEA. Genast trodde SD- anhängare att de kunde få vatten på sin kvarn och kunde aldrig respektera att hon absolut inte ville att det skulle vara någon politisk diskussion på den här sidan. Pust!!! Men det är typiskt SD. Du kan hitta en liknande situation om du läser Tommy Deogans bok "Blodsbröder". Det måste vara något fel i huvudet på en del av dem. Det där med Lisa Holm är hemskt. Det var tur att Leif GW Persson lade sig i det för han hade en poäng i det han sa. Den här typen av brott begås för det mesta av en person. Jag hoppas att de har haffat rätt person.

  SvaraRadera
 3. Jag trodde att du redan hade skrivit om Hagamannen som fick en golfklubba i huvudet bara en vecka efter att han hade landat på ett elevhem i Luleå. Nåja, då kan jag hålla dig uppdaterad om min barndomsvän skriver i lokaltidningen om det. http://www.nsd.se/nyheter/lulea/hakansson-det-kan-aldrig-bli-forsvarligt-9476792.aspx?s=email

  SvaraRadera