onsdag 4 mars 2015

personer får träffa sexualldömda mördare för krimvården

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20408956.ab
Sverige 2015 låter sexualldömda mördare få träffa kvinnor. Är nog inte så det flesta tycker att det ska vara. Tragisk att kriminalivården inte ser behovet av skydd för den som vill besöka en sådan person,självklart finns det en emotionell störning när man vill lära känna och träffa en sexuallmördare . Med det borde det även finnas ett skydsintresse för den personen som utsätter sig för det. Även om faran inte är direkt i mötet med den sexualldömda mördaren utan mera utifrån hur personen handlar och tänker efter mötet och med de även om personen som i detta fall har barn utsätter barnen för att ha en mamma som träffar sexualldömda mördare. Jag hoppas verkligen att det kommer i ljuset så att Socialförvaltningen kan göra en utredning om lämpligheten som förälder.

10 kommentarer:

 1. bra för att kvinnor besöker en sexualdömd mördare behöver det inte innebära att de inte är lämpliga som mödrar. De flesta av dem är nog bara kärlekstörstande och har haft misslyckade förhållanden bakom sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är dom olämpliga som förälder när dom inte ser att det är viktigt för barnen att inte ha mördare i sin bekantskaps krets. Att ett barn ska behöva utsättas för att ha en förälder som inte kan hålla sig från att ta kontakt med en okänd mördare för sina egna behov är ett klart tecken på alvarlig brist i föräldra ansvar. Att hen tar kontakt är ju självklart pga sina egna behov.

   Radera
  2. Nog är dom olämpliga som förälder när dom inte ser att det är viktigt för barnen att inte ha mördare i sin bekantskaps krets. Att ett barn ska behöva utsättas för att ha en förälder som inte kan hålla sig från att ta kontakt med en okänd mördare för sina egna behov är ett klart tecken på alvarlig brist i föräldra ansvar. Att hen tar kontakt är ju självklart pga sina egna behov.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Nja, Anders Eklund gav ju sig på några som han inte kände. Så jag tror faktiskt att han inte skulle ge sig på någon han har en personlig relation till. Men visst, jag kan ha fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar om att barnen och mammans relation, tänk dig att växa upp med en mamma som väljer att träffa okända mördare för sitt eget nöjes skull...

   Radera
  2. Det handlar om att barnen och mammans relation, tänk dig att växa upp med en mamma som väljer att träffa okända mördare för sitt eget nöjes skull...

   Radera
 4. Ja, jag kan hålla med dig i det fallet. Men då måste man försöka förklara både för dem och andra t ex klasskamrater att bara för att mamman väljer att träffa honom så har det ingenting med dem att göra. För övrigt vet vi inget om deras relation mer än att hon har brevväxlat med honom och hon har besökt honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi vet att han är en okänd människa för henne det räcker för att konstatera att det finns en sjuk bild.

   Radera
  2. Jo vi vet att han är en okänd människa för henne det räcker för att konstatera att det finns en sjuk bild.

   Radera