fredag 24 augusti 2012

Domen Breivik

21 år för Breivik med möjlighet till förlängning 5 år i taget Jag undra vad Norsk lag lägger in i bedömningen av förlängning 5 år  Är det risk för fortsatt brottslighet eller pga brottets karaktär. Jag antar att det finns en riktlinje där som även måste hållas inför Breivik.
Många pratar nu om ett avslut att sätta pungt att få gå in i en bearbetnings period mm Jag kan säga att det inte finns några helt olika perioder allt går i varandra o runt varandra .Det kommer alltid att hända saker som drar upp såren ,media kommer att skriva om saker som händer runt Breivik om ev kommande permissioner, sjukdomar och aktiviteter runt hans avskyvärda idelogi.Internationellt kommer han att jämföras med o talas om när det sker terror dåd.
Sen börjar alla turer runt ev frigivning och förlängnings ansökningar mm
Det enda man kan göra är att inse att detta får man leva med smärtan såren och den ständiga påminnelsen om det hemska man får lära sig att hantera att det alltid finns med hand i hand med resten av allt som händer i livet.För många kommer det  alltid att vara tufft för andra så går det enklare att hantera allt utifrån var i traumat man har hamnat o komihåg det är ingen av dessa som valt att hamna där det är bara Breivik som gjort det valet och han får fortsätta sitt liv och ev bli fri en dag...

2 kommentarer:

 1. Men Thomas Bodström trodde faktiskt att Breivik aldrig kommer att bli fri. Det ligger någonting i det han säger. Breivik har ju inte gjort annat än visat upp att han är riktigt galen hela tiden. Så sluta låta så pessimistisk genom att säga "ev bli fri en dag..." Det kändes rätt skönt när Thomas Bodström sa att han inte trodde att Breivik kommer att bli fri. För han är en av de som man verkligen aldrig vill se fri.Det finns nägra som jag kan säga att jag aldrig vill se fri. Andra sätter jag ett frågetecken för och ytterst få kan bli fria därför att de är friskförklarade och därför finns det ingen anledning att hålla dem kvar.

  SvaraRadera
 2. hej Anonym
  Antingen så tror man eller så håller man sig till fakta .

  Man vet att det finns en möjlighet att breivik blir fri efter som Norge inte har livstids straff och ingen ska straffas för vad dom har gjort efter straff tiden Utan man ska hållas kvar i fängelse om man ansas fortfarande vara farlig så ingen garanti för att Brevik inte blir fri finns!( är inte 100 % på norges kriterier) ...Samma i Sverige när du fått livstid så kan du ansöka om frigivning och ska då bedömas av örebros tingsrätt olika kriterier så ingen garanti för att någon med livstid blir kvar i Fängelse!
  Varken Norge eller Sverige kan garantera att en livstids dömd eller som Breivik straff GARANTERAS bli kvar i fängelse på riktigt livstid...Så om du vill luras att känna en falsk trygget så kan du välja det eller så kan du välja fakta.

  SvaraRadera