måndag 23 augusti 2010

Inför valet

Till Utbildnings ministern
Ska vi verkligen uppmana våra ungdomar att följa med i media flödet ? Ett media flöde som för varje dag blir grövre och grövre ang detaljer och bilder!
Idag så ska ungdomar redan från mellanstadiet hänga med i vad som händer i vårt land och omvärlden, nutids orientering kallas det.
I Skolan uppmanas ungdomarna att hänga med i media flödet och i skolan använder sig man av tidningar i undervissningen.
Jag frågar mig har en 13 åring möjlighet att ta emot och bearbeta alla händelser på det vis som media i dag framställer nyheterna tillsammans med veckans skvaller.
I både Expressen och Aftonbladet så står det dagligen skvaller om kändisar och spaltmeter om sexuella utlevelser med detaljer om hur vi ska få ett bättre sexliv.
En nyhet om mord har ofta ingående detaljer och om det finns sexuella inslag så beskriver media det så ingående som de får möjlighet till.
En våldtäkt beskrivs gärna med detaljer om ställningar föremål och ord.
Är det genomtänkt att uppmana våra ungdomar att läsa och ta in dessa områden är dom verkligen mogna för det och kan i sådana fall lärarna och föräldrarna guida ungdomarna så att dom kan bära den här typen av information på rätt sätt ?
Kan dom vuxna samtidigt stödja dom ungdomar som själva bär med sig dessa händelser som våldtäkter och mord i verkliga livet?
Mitt förslag är att skapa en nyhets tidning som passar för ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar