tisdag 23 november 2010

Veckans brott

Veckans brott i svt

Bra program intressant om krim böcker och filmer, jag har funderat mycket på varför vi lockas så mycket av ond bråd död, smärta och tortyr.Räcker det inte med hur hemsk och brutal verkligheten är ?  . Jag antar att man inte kan sätta sig in i att det är på riktigt i många människors liv. Även om bilden i en deckare eller skräck film inte stämmer med riktiga livet så tror jag att den påverkar människors och även politikers uppfattning av brott, offer och brottslingar.
Anhörigas sorg och problematik finns inte  i film och bok världen . Jag brukar tänka att om man kunde få in mera om anhöriga i bok och film världen så skulle det lyfta den verkliga värden .För på nåt tragiskt viss så tror jag att film och bok världen påverkar verkligheten mer än vi kan ana.

I veckans program så tog man upp om ett gammalt fall på 60 talet där mycket påminde om mordet på min dotter och efter reportaget så diskuterade man likheterna i misstagen i det polisiär arbetet .
Ja det gör ont det blir väldigt tufft !,samtidigt så vill jag att det belyses och  tas upp för jag tycker att det är viktigt att sanningen kommer fram för Engla som fått sitt liv förstört och för min sinnes ro och att det inte ska få slarvas igen. 

1 kommentar:

  1. Jag tycker att Beck serien tar upp det ganska bra i "Den svaga länken" har jag för mig. Fast jag tittar mest på serien för att jag tycker att Gunvald Larsson är så skön. Han som inte sover med regelboken under kudden. Ompoliser fick var som han skulle det se annorlunda ut i samhället.Fast det har sina nackdelar med brutala poliser och det skulle vara då de gör fel. Men jag skulle inte ha något emot att polisen får ta i med hårdhanskarna lite mer. Inte ett dugg om det är rätt läge.

    SvaraRadera